Helyi közélet

2012.07.08. 10:46

Erdélyi körúton jártak a vaysok

A Határtalanul Program keretében erdélyi barátainknál jártunk, akik májusban a nálunk, a Vayban töltöttek egy hetet.

A Határtalanul Program keretében erdélyi barátainknál jártunk, akik májusban a nálunk, a Vayban töltöttek egy hetet.A 22 tanuló és a 2 pedagógus barátként fogadott minket a viszontlátás alkalmából. Kolozsvár, Segesvár irodalmi, történelmi, néprajzi nevezetességeinek megtekintését követően Gyergyószentmiklóson az iskolát és a kollégiumot mutatták be. A vendéglátók kisfilmen adtak ízelítőt az iskola kulturális és szabadidős rendezvényeiről. Nagy élmény volt az örmény közösség templomának meglátogatása, de láttuk Szent Mihály szobrát, és voltunk múzeumban is. Gyergyóditró református temploma, Gyergyóremete ipartörténeti műemléke, a vízimalom is maradandó emléket jelentett, akárcsak a tájház a régi bútorokkal.

Életre szóló emlék marad a Sóbánya Szovátán és a Korondi Vásár. A csíksomlyói templom lelki feltöltődést adott. A marosvásárhelyi várnál mintha a történelem elevenedett volna meg. Érdekes volt a Vidám temető, ahol az elhunytak fejfáján velük kapcsolatos vidám történetek olvashatók. Az erdélyi barátainknál töltött egy hét jó hangulatban és hasznosan telt, a Határtalanul Program erősítette a határon átívelő, fiatalok közötti barátságot, megismertük egymás tanulmányi, kulturális, művészeti és vallási emlékeit, illetve értékeit.

Takács Árpád, Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában