Helyi közélet

2012.07.20. 13:31

Határon átívelő probléma a fiatalok körében tomboló munkanélküliség

Nyíregyháza - Magyarország az innovatív, komplex programjaival vívott ki elismerést a romániai és szerbiai partnereknél.

Nyíregyháza - Magyarország az innovatív, komplex programjaival vívott ki elismerést a romániai és szerbiai partnereknél.A Széchenyi Programiroda működésének ismertetése, a civil és közszférát érintő aktuális és várható uniós pályázati források (TÁMOP, TIOP, ÉAOP), valamint a nemzetközi pályázati lehetőségek volt a témája a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete (VÁGOE) pénteki sajtótájékoztatójának, melynek apropóját az RSH (Románia-Szerbia-Magyarország) program zárókonferenciája adta.

Markóné Tállas Tímea, fejlesztési tanácsadó elmondta: – A Széchenyi Programiroda legfőbb feladata az Új Széchenyi Terv stratégia céljainak megvalósulását előmozdító projektötletek támogatása, a pályázatok gyors és hatékony közvetítése a potenciális pályázók felé, valamint a szakszerű megvalósítás elősegítése. A tanácsadói tevékenység éppen ezért nemcsak a tájékoztatást és tanácsadást, hanem a hálózatműködtetést és az intézményrendszert támogató feladatokat is magában foglalja.

– Fontos a pályázókkal való folyamatos kapcsolattartás, az, hogy hozzásegítsük őket a lehetőségekhez és „fogjuk a kezüket” a projektek időtartama alatt. A civil szervezetek számára számos humánfejlesztési pályázat hozzáférhető jelenleg, az egyik ilyen például az innovatív iskolák fejlesztése, amely a köznevelési rendszer megújítását, a gyermekek, fiatalok nevelésének kiteljesedését szolgálja.

Nemzetközi együttműködés

Eszik Édua, a VÁGOE pályázati koordinátora így értékelte a három ország együttműködésében, egy éven keresztül zajlott RSH programot: – Mindhárom országban megoldásért kiáltó probléma a fiatal pályakezdők körében tapasztalható munkanélküliség. A nemzetközi összefogás, a szakmai tapasztalatcserék, előadások mind azt a célt szolgálták, hogy megismerjük és átvegyük egymás jó gyakorlatait. Magyarország az innovatív, komplex programjaival vívott ki elismerést a romániai és szerbiai partnereknél. A toborzás, fejlesztés, képzés, valamint a tréningek, az önkéntes programok és a fiatalok elhelyezkedési esélyeit növelő segítségnyújtás terén szerzett tapasztalatok hamarosan egy tájékoztató kiadványban látnak napvilágot – fejtett ki Eszik Édua.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában