Helyi közélet

2012.07.25. 15:02

Hétvégén nyit a felújított záhonyi uszoda

Záhony - Egy belügyminisztériumi pályázati lehetőség felhasználásával nemrégiben befejeződött a határvárosi fedett uszoda tetőszerkezetének felújítása.

Záhony - Egy belügyminisztériumi pályázati lehetőség felhasználásával nemrégiben befejeződött a határvárosi fedett uszoda tetőszerkezetének felújítása.A záhonyi fedett uszodát, másodikként a megyében, széleskörű társadalmi összefogással negyedszázada építették. A létesítményben nagyobb léptékű felújításra az eltelt időben forrás hiányában nem került sor, most azonban az említett pályázat segítségével az elhasználódott tetőszerkezet cseréje és szigetelése megvalósulhatott.

A 21,5 milliós összköltségű beruházáshoz 17,2 milliós vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Belügyminisztérium, melyhez a további szükséges önrészt idei költségvetésében biztosította az önkormányzat. A megvalósult beruházáson túl, egyéb felújítások is elvégzésre kerültek, így a bejárat feletti lapos tető szigetelésének javítása, a homlokzati falak szigetelése, a fűtési rendszer javítási munkái, a világítás korszerűsítése, a medencetér csempeburkolatának cseréje, összesen 2,3 millió forintos költséggel.

Mivel a létesítményt a település óvodásai, általános iskolásai, középiskolásai rendszeresen, testnevelési óra keretein belül és azon túl is látogatják, továbbá a felnőtt lakosságnak is fontos az egészségmegőrzés érdekében az úszás lehetősége, ezért legutóbbi ülésén a képviselő-testület a záhonyi lakóhellyel rendelkező uszodalátogatók számára kedvezményes belépőjegy árakat határozott meg.

A létesítmény július 27-én, pénteken 9 órától látogatható és többféle bérletes, csoportos és családi kedvezmény is igénybe vehető.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában