Helyi közélet

2012.07.25. 15:05

Jogpontokon pontos válasz

Nyíregyháza, Szolnok - Megyénk 10 városában ismét elérhető az ingyenes jogi tanácsadás.

Nyíregyháza, Szolnok - Megyénk 10 városában ismét elérhető az ingyenes jogi tanácsadás.Az IPOSZ új országos elnöke, Németh László jelenlétében mutatták be Szolnokon július 25-én a Észak-alföldi Jogpont+ projektet.

Az EU-s pályázati forrásból finanszírozott Jogpont+ projekt a jogterületek bővítésével és a tanácsadás formáinak szélesítésével tulajdonképpen továbbfejlesztése a 2009-2010 között sikeresen működő Jogpont Hálózat-nak. A Jogpont+ „a pontos válasz”, a még hatékonyabb segítségnyújtás biztosítása a bajba került magyar állampolgároknak az ország hét régiójában, több, mint 150 településén működtetett irodában. Az Észak-Alföldi Régiót alkotó Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye minden 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú településén, összesen 31 helyszínen működik Jogpont+ iroda.

- A megyénkben 10 irodát működtető Jogpont+ projekt célja, hogy minden állampolgár, - különösen a munkavállalók, az álláskeresők, a fiatalok, az 50 év felettiek, a vállalkozók és a vállalkozni szándékozók - ingyenesen minőségi és elérhető jogi szolgáltatáshoz jussanak. A munkajog, a társadalombiztosítás, a családjog, a cégjog, a közigazgatási jog, a pénzügy és adójog (kizárólag magánszemélyeknek)területekről személyre szabott segítséget kapjanak kiválóan felkészült jogászoktól - üdvözölte a még országos alelnöksége idején indult program továbbfejlesztett újraindítását Géresi József a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ipartestületek, Kisvállalkozók Szövetségének elnöke.

Géresi József  hozzátette: - Az ország egyik legnagyobb, legnépesebb régióját sújtó munkanélküliség és foglalkoztatási gondok közismertek. Az információs forrásoktól távol, halmozottan hátrányos helyzetű településeken élő, jogi segítségre, tanácsadásra szoruló munkavállaló, munkaadó és vállalkozó számára létkérdés a megelőző, gyors, közérthető és megbízható információk megszerzése. A projekt szolgáltatását igénylők ehhez kapnak hatékony segítséget. 

A www.jogpontplusz.hu honlapon megtalálható az ország minden pontjáról vezetékes vonalon ingyenesen elérhető zöld számok, illetve internetes elérhetőségeik listája. 

Jogpont+ irodák ügyfélfogadási ideje Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Nyírbátor, Károlyi u. 11.

dr. Moskovits Károly

csütörtök 17-19

Fehérgyarmat, Móricz Zs. U. 11.

dr. Moskovits Károly

kedd 16-18

Mátészalka, Kölcsey tér 8.

dr. Vékony Miklós

péntek 8:30-10:30

Nyíregyháza, Dózsa Gy. U. 9.

dr. Moskovits Károly

szerda 13-17

Vásárosnamény, Szabadság tér 10.

dr. Moskovits Károly

kedd 13-15

Záhony, Európa tér 5.

dr. Kovács Tamás

csütörtök 13-15

Kisvárda, Szent László u. 55.

Vilmanné dr. Révész Klára

hétfő 15-17

Újfehértó, Szent István út 9.

dr. Kovács Attila

hétfő 18-19

Tiszavasvári, Kossuth u. 1.

dr. Szilágyi Ibolya

csütörtök 16-18

Nagykálló, Hunyadi u. 2.

Oroszné dr. Nagy Matild

szerda 17-19

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában