Helyi közélet

2012.07.23. 14:40

Jónás történetével ismerkedtek meg a tuzséri hittantáboran

Tuzsér - Immár kilencedik alkalommal szervezte meg július 16. és 21. között a Tuzséri Református Egyházközség a nyári hittantáborát, amely az előző évekhez hasonlóan az idén is közkedvelt tábora volt a tuzséri gyermekeknek.

Tuzsér - Immár kilencedik alkalommal szervezte meg július 16. és 21. között a Tuzséri Református Egyházközség a nyári hittantáborát, amely az előző évekhez hasonlóan az idén is közkedvelt tábora volt a tuzséri gyermekeknek.A hittantábor a település legnagyobb létszámú tábora minden esztendőben. Ebben az esztendőben is a Titus Hitéleti Alapítvány által kidolgozott tábori program alapján szerveződött a hét. A bibliai Jónás történetét tanultuk a gyermekekkel. A hét címe: „Különös küldetés” volt. Az Isten küldő parancsától megfutamodó próféta története abban volt példa a gyermekek és a felnőttek előtt, hogy Isten szavát meg kell hallani és annak engedelmeskedni kell, mert különben életünk nagy viharba keveredik. A naponta közel száz gyermek három korosztály szerinti csoportba volt osztva, és gyülekezetünk lelkes pedagógusai és óvónői magyarázták el nekik Jónás történetét a legapróbb részletekig. A bibliai történetet naponta sok ügyes munkáltató feladat és játék mélyítette el.

 A reggeli áhítatokon olyan bibliai személyek kerültek előtérbe, akik a küldetéshez szükséges lelki erényt mutatták meg. Így tanultuk meg, hogy a küldetéshez hallás, hit, bátorság, odaszánás és alázat is kell. A reggeli áhítaton a gyülekezet felnőtt tagjai közül többen is részt vettek. Minden nap volt sorverseny, és bibliai vetélkedő, ahol öt csapat mérte össze szellemi és fizikai erejét. Gyermekeink számára a tuzséri napközi otthonos konyha készített finom ebédet minden nap. Délutánonként pedig kézműves foglalkozásokat tartottunk. A gyermekek közül szinte mindenki ajánlott fel az elkészített munkáiból a kézműves vásárra, melynek bevétele a gyülekezet épülő új orgonájának támogatására szolgál. A gyermekek lelkesen és örömmel fáradoztak ezért a szent ügyért. Jó ezt az áldozatosságot már gyermekkorban megtanulni.Szombaton délelőtt táborzáró istentisztelet, készműves kiállítás és vásár zárta a IX. Tuzséri Református Hittantábort. Ekkor köszönte meg a gyülekezet a 28 felnőtt segítő egész hetes odaszánását.

Bodnár Róbert református lelkész 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában