Helyi közélet

2012.07.18. 17:45

Késett az ösztöndíj

Nyíregyháza – Nemcsak az én gyermekem, hanem több, a nyíregyházi Westsik Vilmos középiskolába járó diák sem kapta meg szeptember óta a jogosan járó ösztöndíját –  küldött kétségbeesett emailt egy anyuka szerkesztőségünknek.

Nyíregyháza – Nemcsak az én gyermekem, hanem több, a nyíregyházi Westsik Vilmos középiskolába járó diák sem kapta meg szeptember óta a jogosan járó ösztöndíját –  küldött kétségbeesett emailt egy anyuka szerkesztőségünknek.– A szülő sajnos nem írta meg, hogy a gyermeke melyik ösztöndíjra jogosult, de minden bizonnyal az Útravaló Ösztöndíjról lesz szó – mondta megkeresésünkre Bárdos Erzsébet, az intézmény megbízott igazgatója. – Tőlünk független, rajtunk kívülálló okok miatt csúszott a kifizetés – magyarázta az igazgató, ugyanis a Wekerle alapkezelő késve és hibásan utalta át a Westsiken kívül több középiskolának is a pénzt.

– Nálunk 97 gyerek jogosult havi 4000, illetve 4500 forintra (attól függően, hogy szakiskolába vagy szakközépiskolába tanul), ám két és fél héttel ezelőtt utalták át a számlánkra az összeget, s mint kiderült, ez a második félévi ösztöndíj volt, miközben az első félévit még nem kaptuk meg. Addig, amíg ezt az alappal nem tisztáztuk, amíg meg nem állapítottuk, hogy valóban minden diáknak jár a pénz (különböző okok miatt: hiányzás, megszűnt a hátrányos helyzete stb. a diákok elveszíthetik a jogosultságukat) addig nem utalhattuk át az ösztöndíjat. Ezt sikerült a hét elejére tisztázni, s folyamatosan küldjük a diákok szülei, továbbá a programban résztvevő pedagógusaink számlájára az őket megillető összeget, ami mintegy 5 millió forint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában