Helyi közélet

2012.07.30. 06:57

Küldjön hírt!- Légi varázs kiállítás

Nyíregyháza - Óriás érdeklődés kíséri a Kállay Gyűjtemény által megrendezésre kerülő LÉGI VARÁZS című repüléstörténeti kiállítást. Fantasztikus látványt nyújt a Kállay udvarban kiállított GOBÉ típusú vitorlázógép és az első Trabant motoros sárkányrepülőgép.

Nyíregyháza - Óriás érdeklődés kíséri a Kállay Gyűjtemény által megrendezésre kerülő LÉGI VARÁZS című repüléstörténeti kiállítást. Fantasztikus látványt nyújt a Kállay udvarban kiállított GOBÉ típusú vitorlázógép és az első Trabant motoros sárkányrepülőgép. A kiállítás közel 150 repülőgépmakettet is bemutat a nyíregyházi repüléstörténeti kiállítása mellet, melyhez többek között a régi repülősök, mint Rozman Gyula, Hársfalvi Sándor, Hársfalvi Péter, Szmolnik Károly, Dávida István adott anyagot.

A MALÉV-es relikviák mellet, pilóta és légi kísérő egyenruhákat is meg lehet tekinteni. Fantasztikus élményt nyújt a MIG-29-es szimulátor kipróbálása is, minden korosztály számára.

A kiállítás augusztus 04.-ig tekinthető meg a Széchenyi u. 1. sz. alatt a Kállay Gyűjteményben, mely állandó kiállítási anyagával is várja kedves vendégeit, minden nap, 10 - 22 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában