Helyi közélet

2012.07.09. 18:24

Kulturális intézmények átadásáról tárgyalt az Emmi a megyeszékhelyekkel

Budapest, 2012. július 9., hétfő (MTI) - A 2011 végéig megyei fenntartású könyvtárak és múzeumok megyeszékhelyeknek történő esetleges átadásáról egyeztetett hétfőn az érintett önkormányzatok képviselőivel L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.

Budapest, 2012. július 9., hétfő (MTI) - A 2011 végéig megyei fenntartású könyvtárak és múzeumok megyeszékhelyeknek történő esetleges átadásáról egyeztetett hétfőn az érintett önkormányzatok képviselőivel L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.Kevés kivételtől eltekintve valamennyi megyeszékhely polgármestere vagy kulturális ügyekben illetékes alpolgármestere részt vett a megbeszélésen, amelyen arról egyeztettek, hogy a korábban megyei, jelenleg állami fenntartású könyvtárak és múzeumok fenntartását a megyeszékhelyek önkormányzatai vegyék át - tájékoztatta az MTI-t hétfőn az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága.

A közlemény szerint a találkozó összehívását az indokolta, hogy L. Simon László még júliusban a kormány elé szeretné terjeszteni az átadás részleteit tisztázó jogszabály tervezetét. Ez azért is fontos, hogy a megyei jogú városok az ősz folyamán már az új helyzet ismeretében tervezhessék a következő évet - hangsúlyozza a kommüniké.

Mint közölték, az egyeztetés résztvevői megállapodtak, hogy az államtitkárság még ezen a héten előkészíti a jogszabálytervezet szövegét, amelyet elküld véleményezésre a megyei jogú városok - és a szintén megyei intézményeket átvevő Szentendre - képviselőinek. Így július közepén már a tervezet ismeretében folytatódhatnak az egyeztetések - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában