Helyi közélet

2012.07.14. 13:03

Minden nap élményekkel tértek haza Garbolcról

Garbolc - „Jónás nem szeretnék lenni: Nagy hal szája lesne rám” – hangzott az ének több mint ötven gyermek ajkáról Garbolcon, a 3. Erdőháti Nyári Hittanos Napközis Táborban.

Garbolc - „Jónás nem szeretnék lenni: Nagy hal szája lesne rám” – hangzott az ének több mint ötven gyermek ajkáról Garbolcon, a 3. Erdőháti Nyári Hittanos Napközis Táborban.Az öt napos tábort eddig még nem tapasztalt érdeklődés kísérte a szatmári református gyülekezetek hittanosai részéről.

– A Túrricsétől Kishódosig érkező gyerekek minden délután élményekkel gazdagon, tanulságos történetekkel, vidám énekekkel a szívekben térhettek haza. A történetek középpontjában Jónás próféta állt, kire az Úr egy különleges küldetést bízott: „Indulj, menj Ninivébe, a nagy városba, és prédikálj ott!” A résztvevők megismerkedhettek e Bibliai szakaszból az Istennel szembeni engedelmességgel, az imádság erejével, Isten bűnbocsátó kegyelmével és irgalmával – említette Kálmán Dávid református lelkipásztor.

A közösségi játékokon túl volt lehetőség strandolni, biciklitúrázni az új tanösvényen, lovagolni, kocsikázni. A gyermekek a tisztabereki asszonyok jóvoltából gyermeknapon vehettek részt. Ugráló vár, hatalmas csúszda, arcfestés, kézműves foglalkozás, táncház, vattacukor és sok egyéb finomság várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

– A programok megvalósulásáért köszönet a Szatmári Református Egyházmegyének, a Garbolci Önkormányzatnak, a Garbolci Református Egyházközségnek és a Tisztabereki Református Nőszövetségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában