Helyi közélet

2012.07.06. 11:34

MSZP: Álljon ki végre a Fidesz a megyei szakemberekért!

Nyíregyháza - A megye egészségügyi intézményeivel kapcsolatos átalakítás adta a központi témáját az MSZP péntek délelőtti sajtótájékoztatójának. Veres János, a párt megyei elnöke elmondta: nem kapnak kielégítő válaszokat a Fidesztől azokra a kérdésekre, melyet a nyilvánosságon keresztül tettek fel nekik a megyei Egészségügyi Holdinggal kapcsolatban.

Nyíregyháza - A megye egészségügyi intézményeivel kapcsolatos átalakítás adta a központi témáját az MSZP péntek délelőtti sajtótájékoztatójának. Veres János, a párt megyei elnöke elmondta: nem kapnak kielégítő válaszokat a Fidesztől azokra a kérdésekre, melyet a nyilvánosságon keresztül tettek fel nekik a megyei Egészségügyi Holdinggal kapcsolatban.– Felháborítónak tartjuk, hogy megszűnik a kórházaink önállósága, továbbá sérelmezzük a 30%-os leépítés hírét is, illetve azt, hogy szolgáltatásokat akarnak megszüntetni, felfüggeszteni. Pártunk annak idején sokat tett azért, hogy egy jól működő kórházat hozzon létre, ehhez célzott támogatást is biztosítottunk. Elismert megyei szakembereket bocsátanak el, közülök csak egy embert említenék meg név szerint, dr. Pikó Károlyt. A holding irányítását ezzel párhuzamosan szakképzett emberek helyett „fidesznyikokra” bízzák. Itt lenne végre az ideje annak, hogy a megyei kötődésű kormánypárti képviselők végre kiálljanak a megyéért és a megyei szakemberekért – hangoztatta Veres János.

A volt pénzügyminiszter a fagykárt szenvedett gazdák kárenyhítését is kritikával illette. Szerinte az, hogy a Vidékfejlesztési minisztérium felajánlja nekik, hogy vehetnek fel hitelt, az több mint vérlázító. A párt megyei elnöke zárásképpen emlékeztetett: az MSZP 2007-ben 5 milliárd forinttal egészítette ki a kárenyhítési alapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában