Helyi közélet

2012.07.25. 12:55

MSZP: valóban jól működött a holding?

Nyíregyháza – Arra a kérdésre a mai napig nincs válasz, hogy a megyei Egészségügyi Holding működése eredményes volt-e, a létrehozásakor megfogalmazott célokat teljesítette-e? – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke.

Nyíregyháza – Arra a kérdésre a mai napig nincs válasz, hogy a megyei Egészségügyi Holding működése eredményes volt-e, a létrehozásakor megfogalmazott célokat teljesítette-e? – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke.– Az utóbbi hetekben elhangzott nyilatkozatok alapján az adósságállomány nem szűnt meg, a volt vezérigazgató házi őrizetben van, a holding zrt.-nél 30 százalékos létszámleépítést terveznek, szinte minden vezetőt leváltottak, a pólus program pedig két éves csúszásban van és 2,8 milliárd forintos költségvetési kiegészítést kér. Ezek alapján döntse el mindenki, hogyan működött a holding és kiknek a felelőssége ez – fogalmazott az alelnök.

– A korábbi évek üzleti terveiben, gazdasági beszámolóiban, amit tágyalt a közgyűlés, a szakbizottságok, a felügyelő bizottság is, nyoma sincs annak, hogy a Nyírtávhőnél az amortizációs költségeket a működtetésre fordították – reagált a sajtóban megjelent kijelentésre Jeszenszki András önkormányzati képviselő, a párt városi alelnöke. – Kérjük, a cég vezetését, hogy 10 évre visszamenőleg összesítse, és hozza nyilvánosságra hogy ez mikor és milyen százalékban történt meg! Az alelnök szerint a Nyírtávhő ma is azt a rekonstrukciós tervet hajtja végre, amelyet a korábbi vezetés dolgozott ki, az a tény pedig, hogy az elmúlt 20 évben egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy a rendszer hosszú időre leállt vagy meghibásodott volna azt bizonyítja, a jó gazda gondosságával vezették a céget és a város távfűtési rendszerét rendszeresen korszerűsítették, karbantartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában