Helyi közélet

2012.07.30. 15:33

Nagyszabású kisvárdai munka

Kisvárda - Már egy hónapja serénykednek a város központjában.

Kisvárda - Már egy hónapja serénykednek a város központjában.A projekt neve: „Kisvárda Funkcióbővítő integrált település fejlesztése”. Egy hónapja kezdték el a nagyszabású átalakítási munkálatokat.

A funkcióbővítő városrehabilitáció keretében az alábbi fejlesztések valósulnak meg: a Szent László utca sétáló utcává alakítása, új térburkolat készítése, zöldfelület bővítése. Egybefüggő, rendezvénytérként is hasznosítható hely jön létre, mely a település épített környezetének minőségi fejlesztésére irányul. Felszíni parkolók épülnek a Szent László és a Várday István utcákon, illetve a Malomközben. A polgármesteri hivatal homlokzatának rekonstrukciója és bővítése, mely – egyebek mellett – lehetőséget biztosít arra, hogy az Építési osztály és a Gyámhivatal beköltözhessen a hivatal épületébe, és megszűnjön a korábbi széttagoltság. A Városi Könyvtár teljes rekonstrukciója: a nyílászárók cseréje, szigetelés, a homlokzat-vakolatok és díszstukkók felújítása, illetve belső épületfelújítás. A könyvtár komplex, funkcióbővítő fejlesztésének eredményeként egy alternatív kulturális központ jön létre. Rendezvény- és konferencia-központ építése (a régi mozi helyén). A Poncsák Cukrászda (Sarok Kávéház) homlokzatának felújítása, melynek köszönhetően a belváros egyik régi épületének arculata változik meg.

A Kisvárda főutcáját érintő munkálatok megkezdését követően forgalmirend-változás lépett életbe: az eddig a Mártírok útján elhelyezett STOP-tábla átkerült a Szent László utcára, tehát elsőbbségük a Mártírok útjáról érkezőknek van.

A projekt összköltsége: 1,117 milliárd forint, melyből az Európai Unió által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 769,579 millió forint. A projekt megvalósulásának tervezett napja 2012. december 31.

Durucz Gabriella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában