Helyi közélet

2012.07.01. 09:45

Ön volt a szemtanú!

Könnyed, szórakoztató interaktív krimi játék és komédia a színpadon, több száz szemtanú segíti a nyomozást.

Könnyed, szórakoztató interaktív krimi játék és komédia a színpadon, több száz szemtanú segíti a nyomozást.

Különleges vállalkozásba fogott a Mandala Dalszínház, amikor Besenczi Árpád rendezésében, (1983-1989 között a Janus Pannonius Tudományegyetem Jogtudományi Karának hallgatója volt ugyanebben az időszakban a Pécsi Egyetemi Színpadon is fellépett Kulka Jánossal és Lang Györgyivel. 1989-1993 között a Pécsi Nemzeti Színház színésze volt. 1993 óta a József Attila Színház tagja. 2010 óta a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója) színpadra állította Paul Portner: Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékát.

A bemutatóra hamarosan sor kerül, most a nyilvános főpróbák zajlanak teljes erőbedobással, csupán a végső simítások, az újszerű megoldások élesben kipróbálása miatt nem előadás az este neve. A címből fakadóan az események egy fodrászüzletben játszódnak, itt látjuk a szereplőket, a régiség kereskedőt, a kikapós szépasszonyt, akinek haját a langyos fodrász és az életunt fodrásznő készíti el. Ebbe csöppen bele egy vendég, akinek megvágják az arcát, és történik egy véres bűncselekmény.

A darab elég lehetőséget ad a színészeknek, hogy kijátsszák a karakterekben rejlő komédiát, és drámát. A nyomozásba a hadnagy bevonja a szemtanúkat, akik a nézőtérről nem csak látják, de szóban és írásban tett észrevételeikkel segítik a bűncselekmény rekonstrukcióját. Noha a második rész központi figurája a nyomozó, de ez nem nyomja el a többiek karakterét, így igazi közös játékot játszhat a néző és a színész. Lesz olyan rész is, amikor a néző a színpadon lesz részese a játéknak! Ezután már csak az marad, hogy a nézők a nyomozóval közösen kiderítsék ki tette és ki nem tehette meg a bűncselekményt. Figyeljenek, minden részlet fontos lehet!

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában