Helyi közélet

2012.07.22. 11:33

Telószámok, e-mail címek százai és a lúzer amcsik a Hegyalja Fesztivál negyedik napján

Tokaj, Rakamaz - A Hegyalja fesztivál szombati zárónapján az egyik legfontosabb téma az új ismerősök telefonszámai, e-mail címei voltak, meg hogy hazafelé hova üljenek a lányok, és voltak fellépők, akik hatalmas hangulatot csináltak, meg voltak lúzer amcsik is.

Tokaj, Rakamaz - A Hegyalja fesztivál szombati zárónapján az egyik legfontosabb téma az új ismerősök telefonszámai, e-mail címei voltak, meg hogy hazafelé hova üljenek a lányok, és voltak fellépők, akik hatalmas hangulatot csináltak, meg voltak lúzer amcsik is.

Lényegében a szombat úgy kezdődött, hogy a péntek be sem fejeződött, hiszen bőven belógott a szombat hajnalba a péntek éjszakai fellépők sora. A délutáni hangorkánt a Pepsi nagyszínpadon a Nikson nyitotta, csatlakozott melléjük a Malátabárban a Best of kettőnégy.

A nagyágyúk sorát a Borsodi nagyszínpadon a Skafunderz és a Punnany Massif nyitotta, velük párhuzamban a Pepsi színpadán a Leander nyomta, volt aki saját elmondása szerint csak miattuk érkezett. A tömeg létszáma némileg kisebb volt mint az előző napokon, úgy tűnt sokan már hazaindultak, de ez csalóka volt, estére zsufira telt a tér. A fáradtabbak itt-ott üldögéltek, sokan SMS-eztek, illetve az új ismerősök telefonszámait cserélték vagy az e-mail címet jegyezték fel. A Leanderről szólva nem okoztak csalódást, igazi ősrockot nyomtak, a hallgatóság soraiban is amolyan nehézsúlyú rockerek kortyolták a sört.

A Malátabárban a K. Sz. Family rappelt, a nézők jól szórakoztak, bejött az ifjoncok műsora. Ha már rapp, a Funnany Massif zenéjére nem csak sokan jöttek a Borsodi nagyszínpadhoz, de igen sokan táncoltak is kellemes tempójú gazdagon hangszerelt muzsikára. És még nem volt ám vége!

A Pepsi nagyszínpadán a nehézfiúkat egy újabb nehézcsapat követte, az Insane banda. Elemi erejű hangnyomás, hibátlan zene, földbe döngölő érzés.

A másik oldal erre mit válaszolt? A Borsodi nagyszínpadon a Kiscsillag következett, a nézőtér pedig egyetlen nagy táncházzá alakult. A ritmus annyira megfogta az ifjakat, volt, aki lehúnyt szemmel hagyta, hogy magával ragadja a dallam, és úgy táncolt, mások összebújva élvezték a zenét, de érintetlenül senkit nem hagyott a produkció. Ekkor jöttek a lúzer amcsik.

A Pepsi nagyszínpadon idegesítően sokáig szerelt a Suicide Silence amcsi banda. Két fellépés között hagytak fél órát a beszerelésre, de a lúzereknek a döbbenetes hangnyomáson túl semmit nem sikerült produkálniuk több mint negyven percen keresztül, sokan ott is hagyták, és inkább nézték, hogyan vágják ki a kis italos üvegeket a jégtömbökből az egyik italcég sátra előtt. Az idő kicsit hűvösebb volt mint korábban, de szerencsére mind a négy nap zavartalan maradt, sőt, a rendezvény hivatalos ideje alatt rendkívüli esemény sem történt.

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában