Helyi közélet

2012.07.18. 16:13

Újabb gasztronómiai és zenei fesztivál Sóstón

Nyíregyháza - Nagyszabású gasztronómiai és helyi érték fesztivált a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. „Céhek, megyék, emberek” címmel.

Nyíregyháza - Nagyszabású gasztronómiai és helyi érték fesztivált a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. „Céhek, megyék, emberek” címmel.Az idei rendezvénynek a sóstói Blaha Lujza sétány ad otthont. Az eseménnyel kapcsolatban szerda délután tartott sajtótájékoztatót a megyei területfejlesztési ügynökség.

– A rendezvényen igyekszünk azokat a kiemelkedő értékeinket felvonultatni, amelyek joggal váltak megyénk büszkeségévé. Ilyenek például az eredetvédett pálinkáink, melyeket a  Pálinkaszigeten kóstolhatnak meg a vendégek. A látogatók végigsétálhatnak majd az Ízek Sétányán, ahol megkóstolhatják a megye méltán híres gasztronómiai különlegességeit – közölte Oláh István igazgató.

A tájékoztatón a Lego Kft. képviseletében jelen levő Papp Zoltán elmondta: egy Lego palotát állítanak fel a Krúdy Szálló előtti parkolóban, ahol a felnőttek mellett a gyerekek is kellemesen eltölthetik az időt.

A két napos rendezvény zenei programjáról Zombor Szabolcs beszélt.

- Olyan megyei zenekarok mutatják meg magukat, mint a Pila Acoustic, vagy a Hétfő Este Blues Band. Fellép húsz megyei tánciskola is, ami szintén remek szórakozást nyújt majd az érdeklődőknek - közölte a zenei szervező. 

A fesztivált július 21-22-én rendezik, a belépés mindenkinek ingyenes. Az ötféle megyei tájegység különlegességeit kóstolójeggyel lehet majd megízlelni, aminek megvásárlásához előzetes regisztráció szükséges.

Ezek is érdekelhetik