Helyi közélet

2012.07.04. 14:01

Úszásoktatás a nyírbogáti általános iskolás gyerekek részére

Nyírbogát - Az iskolába járással együtt jár a gerincre nehezedő hátizsák, mely a gyermekek még fejlődésben lévő csontozatára olyan hatást gyakorol, melynek következtében tartási rendellenességek, gerincferdülés alakulhat ki. Erősebb vázizomzattal segíthetünk gyermekeink helyes testtartásának kialakításával, és erre a legjobb sport az úszás.

Nyírbogát - Az iskolába járással együtt jár a gerincre nehezedő hátizsák, mely a gyermekek még fejlődésben lévő csontozatára olyan hatást gyakorol, melynek következtében tartási rendellenességek, gerincferdülés alakulhat ki. Erősebb vázizomzattal segíthetünk gyermekeink helyes testtartásának kialakításával, és erre a legjobb sport az úszás.Bár az úszás tanulásához 5-6 éves korban érnek meg a gyerekek, felső korhatár nincs, de bárki megtanulhat úszni, ha van benne kitartás. A Nyírbogáti Vántus István ÁMK szervezésében - két turnusban, 26 gyerek - (7 évestől 12 éves korosztály) részére úszótanfolyam keretein belül, a testnevelő tanárnő kíséretében - lehetőséget biztosítottak az úszás elsajátítására. Az úszásoktatás költségeit 14 hátrányos helyzetű gyerek részére KIM rendelet alapján elnyert támogatásból (integrációs pályázat) finanszírozta az iskola. Elsődleges cél volt a vízhez szoktatás után a biztonságos úszás mozgásanyagának a megtanulása. Az oktatást végigkíséri a játék, a jókedv és a nevetés.

A gyerekeket Nyírbátorba, Nyírbogát Nagyközség Önkormányzatának autóbuszával szállították 20 napon keresztül. Köszönet érte!

Gulyás Jánosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában