Helyi közélet

2012.07.15. 13:12

Vasárnap még szükség lehet az esernyőkre

Nézze meg milyen időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat!

Nézze meg milyen időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat!

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugaton tartós esővel, másutt ismétlődő záporral, helyenként zivatarral, keleten heves zivatar is előfordulhat. Estefelé mindenütt vékonyodik, csökken a felhőzet, és éjszakára megszűnik a csapadék. Hétfőn általában sok lesz a napsütés, emellett főleg a délelőtti órákban lesznek erősen felhős területek és időszakok. Elszórtan - nagyobb eséllyel északkeleten - valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél napközben többfelé megerősödik, vasárnap zivatar környékén viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22, 26 fok között várható.

 

Az időjárási helyzet Európában

 

Kontinensünket nagyjából északkelet-délnyugat irányban hullámzó frontálzóna szeli ketté. A front mögött, Európa északnyugati részén a hőmérséklet csúcsértéke csupán 12, 19 fok között alakul, ugyanakkor a front előtt jobbára száraz, meleg levegő helyezkedik el. Emiatt a mediterrán területeken és a Kelet-európai-síkság nagy részén a délutáni órákra 28, 35 fokig melegszik fel a levegő, sőt a Balkán-félszigeten 36, 40 fokot is mérnek. A fenti frontálzóna hétfő estig átvonul a Kárpát-medencén, mögötte az eddigiekhez képest jóval hűvösebb levegő áramlik fölénk.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában