Helyi közélet

2012.08.11. 20:43

Az újszerű válasz

<em>A Lehet Más a Politika nem akarja, hogy a kormányzat Erzsébet-utalvány formájában fizethessen ki bizonyos segélyeket, ezért Szabó Máté ombudsmanon keresztül érnék el az erre vonatkozó rendelkezések Alkotmánybíróság általi megsemmisítését.</em> <strong>Ratalics László jegyzete.</strong>

A Lehet Más a Politika nem akarja, hogy a kormányzat Erzsébet-utalvány formájában fizethessen ki bizonyos segélyeket, ezért Szabó Máté ombudsmanon keresztül érnék el az erre vonatkozó rendelkezések Alkotmánybíróság általi megsemmisítését. Ratalics László jegyzete.Annál is inkább, mert a települési önkormányzatok augusztus 1-től előírhatják, hogy egyes, tízezer forintot elérő rendszeres segélyek összegéből ötezer forintot immár utalványozzanak.

Nem hihető, hogy akik kitalálták, ne tudnák: az utalványokat névérték alatt vásárolják majd fel azok, akik nincsenek rászorulva, de jót kaszálhatnak a könnyelműbb, butább, tudatlanabb szegényeken. A családi kosztpénzből italozókat nem ez fogja visszatartani a kocsmától, legfeljebb mostantól kevesebb jut alkoholra, gépre – és ételre is. Ugyanakkor mélységes lenézésre vall az a szemlélet, amely mindenkiről, aki szegény, azt feltételezi, hogy hülyeségekre veri el a pénzt. És vajon a kereskedelem összes résztvevője ugyanolyan eséllyel indul azért, hogy elfogadóhely lehessen?

„Az Erzsébet-program egy újszerű európai válasz arra, hogy a társadalmi szolidaritást nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is képviselni kell” – hirdeti magát honlapján az írás tárgya. Lesznek itt még ötletek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában