Helyi közélet

2012.08.23. 13:04

Csendre intett Stadion Söröző

Nyíregyháza - A NYÍRVV Nonprofit Kft. arra törekszik, hogy újra kinyithasson a vendéglátóegység.

Nyíregyháza - A NYÍRVV Nonprofit Kft. arra törekszik, hogy újra kinyithasson a vendéglátóegység.Nem pusztán amiatt honolt csend csütörtökön a Debreceni VSC–FC Bruges Európa Liga-selejtező mérkőzés idején a Stadion Sörözőben, mert immár szokás szerint külsős cég intézte a büfés szolgáltatást. A vendéglátóhely már régebb óta kong az ürességtől – többek között a kispályás focimeccsek „harmadik félidejét” élvezni szeretők és a kártyázók bánatára.

„Napi rendszerességgel megfordulok a város stadionjában. A munka után szeretem futással kiengedni a fáradt gőzt. Korábban mindig nagy volt a nyüzsgés a Stadion Sörözőben. Szokatlan a csend. Mi lesz a sorsa?” – kérdezte Veres János hűséges olvasónk.

– A söröző jelenleg nem alkalmas arra, hogy ott vendéglátóegység működhessen, ugyanis az elmúlt években az előző bérlő nagyon elhanyagolta, vakolatlanok, penészesek a falak, komoly felújításra szorul. A NYÍRVV Nonprofit Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a Stadion Söröző mihamarabb megújulhasson, és újból kinyithasson – reagált Maurer Erzsébet, a NYÍRVV Nonprofit Kft. sajtóreferense.

A söröző állapotával kapcsolatban a NyírVV együttműködését kértük, azonban a jelenlegi gazdasági helyzetben a NyírVV által duplájára emelt bérleti díjat nem tartottuk indokoltnak, és ezt nem is tudtuk vállalni. Sajnáljuk, hogy ily módon nem tudunk részt venni a stadion életében – reeagált a korábbi üzemeltető.

Jelképes összeg

Nem először vetődik fel az a kérdés, amelyet másik előfizetőnk, Szondi Jenő feszeget.

„Mi indokolja, hogy egy városlakónak, aki pusztán az egészségéért sportol, újabban fizetnie kell azért, hogy bemehessen a négyszázas körre. Más kocogni a salakon, más a rekortánon. Futottam már néhány kört ez ügyben, de továbbra sem értem, kit boldogít az a néhány száz forint, holott tán még annak kellene fizetni, aki manapság erre vetemedik. Hozzá kell tenni, hogy alapvetően jó kezekben van a stadion, hiszen tiszta, rendezett a terület, csak még pezsgőbb lenne az élet, ha ténylegesen magukénak éreznék a városlakók”.

Maurer Erzsébetet nem érte váratlanul a felvetés: – A NYÍRVV Nonprofit Kft. 2012 januárjától vette át a Városi Stadion üzemeltetését a Nyírsuli Nyíregyházi Sportszolgáltató Nonprofit Kft-től. Cégünk változatlanul hagyta a már akkor is érvényben lévő szolgáltatásokra vonatkozó díjszabást, miszerint két óra rekortánpálya-használat alkalmanként és személyenként 500 forint. Az ebből a jelképes összegből származó bevételt is a pálya folyamatos fenntartására és karbantartására fordítjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában