Helyi közélet

2012.08.04. 11:29

Egy felejthetetlen nap: lelkigyakorlat Tiszadobon

Tiszadob - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Alföldi Régiójában működő csoportjai vettek részt a nyíregyházi csoport szervezésében megrendezett tiszadobi lelkigyakorlaton, ahol összesen hatvanhárman voltak jelen.

Tiszadob - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Alföldi Régiójában működő csoportjai vettek részt a nyíregyházi csoport szervezésében megrendezett tiszadobi lelkigyakorlaton, ahol összesen hatvanhárman voltak jelen.

A csoportokat a Réti Mátyás Faluházban fogadták, ahol a vendégek megtekinthették a névadó festőművész képeit, majd szentmise következett az idén éppen 100 éves Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomban.

– Megtekintettük a gyönyörűen felújított Andrássy-kastélyt és kertjét. A Széchenyi István Általános Iskola adott otthont a finom, bőséges ebéd elfogyasztásához, aztán ismét a faluházban folytatódott a program, ahol Komiszár Dénes helytörténész az MMSz nyíregyházi csoportjának tagja, a lelkigyakorlat főszervezője „Az Andrássyak Tiszadobon” címmel, vetítéssel egybekötött előadásában ismertette az Andrássy-család történetét. A község elöljárói és a szeretetszolgálat tagjai megkoszorúzták Andrássy Gyula emlékművét, és elénekelték a Himnuszt az Urkomi-magaslaton, amelyet a folyamszabályozás körül szerzett múlhatatlan érdemei elismeréséül állíttatott 1909-ben a Tisza-szabályozó Társulat – említette Tóth Andrásné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyíregyházi csoportvezetője.

– Szomorú, de mégis szép kötelességünknek tettünk eleget, mikor elbúcsúztunk két munkatársunktól: Sipos Bélánétól, aki 22 évig az Észak-Alföldi Régió titkára volt, nyugdíjba vonult. Ő volt az az ember, aki összefogta a csoportokat, mindenben segítette munkánkat. Több volt, mint egy munkatárs! Köszönjük Kati! 

– Komiszár Dénestől is elbúcsúztunk, aki az MMSz nyíregyházi csoport tagja. Sajnos, vagy inkább örülünk, hogy felvételt nyert az Egri Érseki Papnevelő Intézetbe. Amennyiben ideje engedi – mivel ő tagunk marad –, vele az egri csoportunk jól fog járni az óriási lexikális tudásával. Dénes! Köszönjük az itt töltött éveket, tanulmányaidhoz kívánunk sok sikert és kegyelmet hivatásodhoz!

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke Komiszár Dénes részére Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helytörténeti kutatásai és publikációi, valamint közéleti tevékenysége méltatásaként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Bronz Emlékérme kitüntető elismerést adományozta.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában