Helyi közélet

2012.08.07. 17:22

Életveszélyesen megszurkálta a korábban nem ismert két férfit

Nyíregyháza - Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete vádjával állt a Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette tanácsa elé K. György.

Nyíregyháza - Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete vádjával állt a Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette tanácsa elé K. György.A vádlott korábban volt már bűntetve, és mindig az ital volt az egyik körülmény. 2011. június 14-dikén horgászat közben csúszott le pálinka és néhány sör a torkán, majd este egy presszóban szórakoztak Ópályiban, ami részben táncból, részben további sörök és pálinka fogyasztásából állt. Ekkor mutatták be neki a keresztlánya barátját, illetve annak testvérét, akiket korábban nem ismert. Valamikor az este során egy hölgyet próbált csókolgatni táncosa, amire vita kerekedett a férfi és a későbbi egyik áldozat között. A megsértett nő és a testvérek kimentek a szórakozóhelyről, az utánuk igyekvő gavallérral ismét vitába szálltak. Ezt észlelte az addigra erősen ittas vádlott, és az aznap megismert testvérpár egyik tagját a nyakánál fogva húzta hátrébb, hogy megbeszéljék a körülményeket. Beszélgetés helyett a vádlott a nadrágjából kivett késsel I. T.-t ötször megdöfte, ezek többsége a mellkast találta el. A leszúrt testvére I. M. úgy látta, hogy a vádlott üti a testvérét, ezért a közelbe ment a földön fekvő áldozatnak segítve. Amikor kartávolságba ért, K. György őt is hasba szúrta a késsel. Ezután a vádlott elmenekült, és eldobta a kést, másik ruhába öltözött, majd úgy bújkált, mire telefonon rászóltak, hogy adja fel magát.

Az orvosszakértői vélemények szerint mindkét áldozat közvetett életveszélyben volt. Ezért emelt vádat az ügyészség. A hétfői napon a bíróság a vádlottat hallgatta meg, aki sajnálta a történteket, és úgy nyilatkozott, a felelősségről,- nem tudom másra fogni. A történtekből csak emlék képei maradtak, amikor megtudta, hogy valakit megszúrtak és nála volt a véres kés, rajta a véres ruha, pánikba esett, ezért tette, ami a vádiratban volt. A bíróság a továbbiakban tanúkat hallgat meg, és a szakértőket idézi meg. Ítélet később várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában