Helyi közélet

2012.08.04. 10:33

Három nő a fülkében

Nyíregyháza - A 10. motoros műrepülő világbajnokság mezőnyét végig nézve kiderül, hogy a repülés még inkább férfi sport. Az indulók között a francia Bénédicte BLANCHARD az ukrán Tamara DOVGALENKO és az amerikai Jessy Panzer képviselő a szebbik nemet.

Nyíregyháza - A 10. motoros műrepülő világbajnokság mezőnyét végig nézve kiderül, hogy a repülés még inkább férfi sport. Az indulók között a francia Bénédicte BLANCHARD az ukrán Tamara DOVGALENKO és az amerikai Jessy Panzer képviselő a szebbik nemet. A legnagyobb létszámú csapattal az amerikai, az orosz és a dél-afrikai nemzet érkezett, 8 pilótával. A németek, ukránok, franciák és a lengyelek 6 pilótával érkeztek. Az írásainkból megismert John Askew csapattársa Tom Bennett az ötödik lett, azt, hogy a csapat benne lesz a legjobb 5-ben John Askew jól mérte fel, negyedik lett a britt válogatott. Az amerikai csapatot megelőzte az orosz, de a legjobb összteljesítményt a francia csapat nyújtotta. Két tagjuk végzett az első háromban, de az egyéni összetett legjobbja az oroszok ásza Anton BERKUTOV lett. A lilára festett Szuhoj megmutatta erejét, sokan a hangját vették fel telefonra, mert a bivalyerejű csillagmotor még hangjában is elütött a többitől. Szabad programban még őt is megelőzte a magyar csapat tagja Nádas Tamás, aki így a világ legjobbja lett.

Az összetettben a 80 indulóból ő lett a legjobb magyar a 16-odik. Ha már a lányokkal kezdtük, akkor bizony mégis azt kell mondani, lassan a repülésben is beérik az erősebb nemet a szépek, mert a három említett hölgy versenyző közül a francia lány összetettben a 27-dik, az amerikai lány Jessy a 29.edik, míg az ukrán hölgy a 34-dik lett – ismétlem 80 indulóból. Az ukrán lány a szabad programjával 18-dik lett, vagyis a rajthoz állt férfiak háromnegyedét megverte. Az amerikai lány is a 41-dik helyre ért be, fiúk vigyázzatok!

A pénteki napon egymást követték a gépek, gyorsan dolgoztak a szerelők, hogy egy pilótaváltás minél hamarabb megtörténhessen. Volt, hogy a direktor kézzel mutatta, hogy az egymás sarkában toporzékoló három gép közül ki megy elsőként a levegőbe. Volt, hogy hárman szálltak a kék égen, és emelkedtek, csűrtek, legyezőztek. A szombati nap az ünneplésé lesz, jöjjenek minél többen, nézzék meg a repülés csodáját!

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában