Helyi közélet

2012.08.01. 12:47

Már a búcsúrepülésre készülnek

Nyíregyháza - A motoros műrepülő világbajnokság zárónapja egyúttal a II. Nyíregyházi Repülőnap lesz.

Nyíregyháza - A motoros műrepülő világbajnokság zárónapja egyúttal a II. Nyíregyházi Repülőnap lesz.Eddig is sokan látogattak ki a nyíregyházi repülőtérre, hogy ízelítőt nyerjenek a 10. FAI World Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokságból. A július 26-án megnyitott világversenyen bárki a helyszínen tekinthette és még tekintheti meg, hogyan repülik a kötelező, majd a szabadon összeállított gyakorlatokat a pilóták, akik Japántól Dél-Afrikán át Angliáig a világ különböző pontjairól érkeztek hazánkba, a Nyírség szívébe.

A szakma után a közönségnek szól a világbajnokságot záró repülőnap augusztus 4-én. Hazánk két műrepülő ikonja, Besenyei Péter és Veres Zoltán is bemutatót tart, de a két szenzációsnak ígérkező akrobatikus repülőshow mellett a tervek szerint két Gripen vadászgép is tiszteletkört ró majd a repülőtér fölött.

Földi kísérő programok is lesznek

A motoros műrepülő világbajnokság zárónapja egyúttal a II. Nyíregyházi Repülőnap, ahol a 9 órától kezdődő programban a VB versenyzői egyedi gyakorlatokkal búcsúznak el a várostól és egymástól. Természetesen nem maradhat el a kötelékrepülés, a repülőgépes léggömb vadászat, ezt a Tréner Kft. rutinos pilótái hajtják végre, ezt követi a légierő tiszteletköre, az ejtőernyősök célba ugrása.

A földi kísérő programok listája is hosszú, ebben idén is megtartják közlekedési tanácsadásukat s bemutatójukat a rendőrök, a tűzoltók pedig a legnagyobb fecskendővel érkeznek a közönség hűsítésére. Késő délután a világbajnokság ünnepélyes díjkiosztó ünnepsége lesz, ahol a legjobbaknak tapsolhatnak a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában