Helyi közélet

2012.09.12. 16:41

Aszály sújtotta levelek

Nyíregyháza - A megye teljes Virginia termését december elejéig dolgozzák fel.

Nyíregyháza - A megye teljes Virginia termését december elejéig dolgozzák fel.Megkezdte a 2012-es termésű Virginia dohányok felvásárlását hétfőn az Universal Leaf Tobacco (ULT) Magyarország Zrt.

A szélsőségesen aszályos időjárás sajnálatos módon a dohányt sem kímélte,  ezért a dohánylevelek minősége az átlagosnál most gyengébb - tájékoztatta szerkesztőségünket az első napok tapasztalatairól a vezérigazgató. Bittner Imre hozzátette: az előzetes felmérések alapján 4800 tonna Virginia és 2200 tonna Burley dohánnyal számolnak, amely mintegy 10-15 százalékkal marad el a tavaly felvásárolt mennyiségtől.

Az ULT Magyarország Zrt. az előző évhez képest 10 százalékos, minőségileg differenciált alapáremelést hajtott végre és az előző évek gyakorlatának megfelelően a szerződött mennyiségen felüli mennyiségért is 15 százalékkal magasabb mennyiségi felárat fizetnek az idén. Naponta mintegy 120-130 tonna termést vásárolnak fel és a teljes Virginia termés december elejéig a feldolgozó raktárába kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában