Helyi közélet

2012.09.21. 13:07

Díszvendégek a Gulyásfesztiválon

Szolnok - Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb turisztikai rendezvénye.

Szolnok - Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb turisztikai rendezvénye.Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Gulyásfőző és Hagyományőrző Fesztivált, amely az észak-alföldi régió ajánlásával kitüntető címmel bír és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb turisztikai rendezvénye.

A tavaly májusban alakult Szatmár-Beregi Helyi Termék Klaszter abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a megkapta idén a belföldi díszvendég státuszát. A Gulyásfesztivál közönségprogramjai előtt a szakmai konferenciára – az internet által kínált lehetőségeket kihasználva – távkonferencia formájában került sor, ahol a klaszter is bemutatkozott az érdeklődőknek.

A közönségnapokon a klaszter (az alapításkori célkitűzéseknek megfelelően) együttesen mutatta be a tagjai ajánlatán keresztül a szatmár-beregi régió turisztikai kínálatát, a tagok által előállított különböző márkázott tájtermékeket, pálinkákat, lekvárokat, aszalványokat, kecskesajtot, gyümölcslevet, tésztát és a beregi keresztszemest, mint zsűrizett népművészeti terméket. A Szabolcs Néptáncegyüttes a kulturális produkciójában a nevéhez méltóan nemcsak a Szatmár és a Bereg, hanem a szabolcsi tájegység tánckínálatát is bemutatta.

A népes érdeklődő közönséget a szatmár-beregi pálinkalovagok a híres márkázott szatmári szilvapálinkával invitálták a tarpai új pálinka ünnepére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában