Helyi közélet

2012.09.04. 10:27

Egy helyen immár minden óvodás

Baktalórántháza - Megszépült és kibővült Baktalórántházán az óvoda.

Baktalórántháza - Megszépült és kibővült Baktalórántházán az óvoda.Megújulva, megszépülve és újabb termekkel kibővítve fogadta a kicsinyeket szeptember 3-án a baktalórántházi Zengő Erdő Óvoda. A felújítási munkálatok márciusban kezdődtek el 157 millió 800 ezer forint értékben, augusztus 28-án pedig már az átadási ünnepséget rendezte meg a város önkormányzata.

Lesz jövője a városnak

Az óvoda udvarán tartott rendezvényen részt vett Seszták Oszkár, a megyei önkormányzat elnöke, aki köszöntőjében a következőket mondta:

- Nagy öröm számunkra a felújított óvoda avatása, hiszen a gyermekeknek, a jövő generációjának épült, s ez élteti a reményt, hogy lesz jövője az országnak, a megyének, Baktalórántházának. Itt voltam tavasszal az alapkő lerakásakor is, s örülök, hogy láthatom, milyen jó munkát végeztek a kivitelezők. A kibővített épületben jobbak a nevelés feltételei. Fontos dolog a korai szocializáció, hiszen gyermekkorban fogékonyabbak a hátrányos helyzetű fiatalok az integrálódásra, s ez hozzájárul ahhoz, hogy az iskolában egyenlő esélyekkel indulhassanak. Tudom, hogy jó helyre került a támogatás, hiszen szépen gyarapodik a város, az itt élők bizakodva néznek a jövőbe.

Épült tornaterem is

Kormány Béláné, az óvoda vezetője Széchenyi István gondolatát idézte ünnepi beszédében: "Egy embernek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen." Ennek az összefogásnak köszönhető, hogy 5 és fél hónap alatt elkészült a beruházás, valóra vált mindaz, amiről eddig csak álmodott gyermek és felnőtt. A felújított és kibővített épületben maximálisak a tárgyi feltételek, megvalósulhat a környezettudatos nevelés. Régi álom volt a tornaterem is, amely immár valóság lett, segítve az egészséges életmódra nevelést. Van már fedett terasz is, így rossz időben is lehet levegőzni, mozogni.

- Minden foglalkoztató szobában van galéria is. Nagyobb lett az udvar, lesznek új udvari játékok is. Az új foglalkoztató szobáknak köszönhetően a Vasúti úti óvoda kicsinyei is itt járnak majd óvodába, vagyis együtt lesz a város összes óvodása.

Minden igényt kielégít

Nagy Lajos polgármester arról beszélt, hogy a város régi álma vált valóra azzal, hogy immár egy épületben lehet a település minden óvodása. Sikerült olyan feltételeket teremteni, amelyek meghatározóak a fiatalok fejlődésével kapcsolatban. A település vezetője utalt arra is, hogy jövőre ünnepli várossá válásának 20. évfordulóját Baktalórántháza, a város január 1-jétől járási székhely is lesz, vagyis megérdemelték a bakalórántháziak, hogy legyen egy szép, modern, minden igényt kielégítő óvodájuk. A város vezetője ismertette a felújítással, a bővítéssel elért eredményeket is. A már meglévő Zrínyi úti épületben megújultak a csoportszobák, a vizesblokkok, az öltözők, akadálymentesítették a mosdót. A bővítéssel 454 négyzetméterrel bővült a korábbi 531 négyzetméteres terület. Az új épületszárnyban vannak csoportszobák, vizesblokkok, öltözők, ott kapott helyet a tornaterem, a tálaló konyha a kiszolgáló helyiségekkel, valamint ott alakították ki a vasaló, a mosó és a helyiséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában