Helyi közélet

2012.09.17. 19:12

Elhunyt Tiszai Nagy Menyhért festőművész

Nyíregyháza, 2012. szeptember 17., hétfő (MTI) - Életének 68. évében elhunyt Tiszai Nagy Menyhért református lelkész, festőművész és irodalmár - tájékoztatta az MTI-t hétfőn fia, Nagy Enzoe Zoltán festőművész.

Nyíregyháza, 2012. szeptember 17., hétfő (MTI) - Életének 68. évében elhunyt Tiszai Nagy Menyhért református lelkész, festőművész és irodalmár - tájékoztatta az MTI-t hétfőn fia, Nagy Enzoe Zoltán festőművész.Az alkotót hétfőre virradó éjjel érte a halál lakóhelyén, Aranyosapátiban.

Tiszai Nagy Menyhért 1944. május 3-án született Zemplénagárdon. Középiskolai tanulmányait Királyhelmecen kezdte, majd Nagykaposon érettségizett. Diplomát a prágai Károly Egyetem Hittudományi Karán szerzett. Alapító tagja a Ticce – Bodrogközi és Ung-vidéki Alkotók Szövetségének, festményeiből az elmúlt évtizedekben több szlovákiai és külföldi településen szerveztek tárlatokat.

A szlovákiai Kisgéres református lelkészeként tevékenykedő festőművész 1992-ben hozta létre regionális alkotóműhelyét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátiban, amely a Kárpát-medence magyar festőművészeinek, képzőművészeinek adott otthont. Tiszai Nagy Menyhért a festészet mellett vers- és prózaírással is foglalkozott: idén jelent meg Versek és prózák című kötete, amely az általa válogatott és rendszerezett művekből áll, illetve saját grafikáit tartalmazza.

Tiszai Nagy Menyhértet szerdán helyezik örök nyugalomra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csarodán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában