Helyi közélet

2012.09.12. 16:16

Feloszlatta magát a szamosszegi képviselő-testület

Szamosszeg - A község önkormányzatának képviselő-testülete a szeptember 11-én, kedden este megtartott rendkívüli ülésén név szerinti szavazással, minősített többségű döntéssel kimondta feloszlását.

Szamosszeg - A község önkormányzatának képviselő-testülete a szeptember 11-én, kedden este megtartott rendkívüli ülésén név szerinti szavazással, minősített többségű döntéssel kimondta feloszlását.A 7 fős képviselő-testület tagjai közül négyen szavaztak a feloszlás mellett, míg hárman ellene.

Az okokról Gergely Lajost, a település körjegyzőjét kérdeztük. – A feloszlatás mellett szavazó négy képviselő úgy gondolta, hogy a baloldali érzelmű polgármesterrel, Oláh Jánossal a továbbiakban nem tud együtt dolgozni. Az ellentétek a 2010-es választások óta éleződtek, tavaly már volt is egy kísérlet a feloszlatásra, de akkor 4:3 arányban végül elvetették ezt a képviselők. Most azonban Kun Ádám képviselő már igennel, azaz a feloszlatás melett voksolt. A Helyi Választási Bizottság szeptember 14-i ülésén tűzi ki az időközi választás időpontját, ami várhatóan november közepére esik majd – tájékoztatta lapunkat a körjegyző. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában