Helyi közélet

2012.09.21. 12:29

Finisben a sürgősségi osztály fejlesztése

Fehérgyarmat - Újabb fejezetéhez érkezett a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő fehérgyarmati telephelyén megvalósuló Sürgősségi Centrum építése.

Fehérgyarmat - Újabb fejezetéhez érkezett a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő fehérgyarmati telephelyén megvalósuló Sürgősségi Centrum építése.– Ebben a hónapban kezdetét vette az épület műszaki átadás-átvételi eljárása. Ez azt jelenti, hogy a létesítményt október 15-én használatba veheti az intézmény a további beruházási munkálatok elvégzésére, orvosi gép-műszerek és informatikai eszközök telepítésére, bútorzatok beépítésére – tájékoztatta lapunkat Komán Attila projektmenedzser. – Mindezt úgy kell elvégeznünk, hogy a kórház mindennapi életét és a folyamatos gyógyító tevékenységet a lehető legkevesebb kellemetlenség kísérje. Minden fennakadást nem sikerült kiküszöbölni, de meggyőződésem, hogy sikerült biztosítani a körülményekhez képest a gördülékeny betegellátást.

A szatmár-beregi térségben mintegy 90 ezer embert ellátó, az Egészségügyi Holding (EH) tagkórházaként működő gyógyintézményben a több mint félmilliárd forintos fejlesztés eredményeként megépült új kubatúrában korszerű sokktalanítót, vizsgálókat és kezelőhelyiségeket, új betegmegfigyelő szobákat és sürgősségi műtőket alakítottak ki. A gyógyításhoz szükséges orvosi eszközök beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárásban az ajánlatok beérkeztek, jelenleg ezek értékelése folyik.

Színvonalas és biztonságos beteggyógyítás

– Reményeik szerint a gépek szállítása ebben az évben megtörténik, így 2013 januárjában a XXI. század kihívásainak megfelelő épület, és egy olyan eszközpark (például mobil lélegeztetőgépek, defibrillátorok és ritmuszavar-kezelő berendezések) áll a térség egészségügyi ellátásának rendelkezésére, amellyel már a gyógyítás legmagasabb színvonala garantálható. Az egészségügyi szakemberek ezekkel precízebb, gyorsabb beavatkozásokat garantálhatna, ez pedig egyet jelent azzal, hogy a megye lakosai magasabb szintű ellátásban részesülhetnek – mondta Komán Attila.

– A 24 órás fogadóképességű új sürgősségi központ a színvonalas és biztonságos beteggyógyítás mellett kellemesebb, élhetőbb munkakörülményeket is jelent. Köszönettel tartozunk a betegek, hozzátartozóik és a kórházi dolgozók türelméért és megértéséért – tette hozzá a projektvezető.

A beruházás számokban

Felújítás: 367 m2 84 410 000 Ft

Bővítés: 667 m2 212 869 863 Ft

Gép-műszer beszerzés, bútor, infokommunikációs eszközök: 140 151 551 Ft

Egyéb költségek (tervezés, közbeszerzés, nyilvánosság biztosítása, parkolók, stb.): 94 001 732 Ft

Összesen: 531 433 146 Ft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában