Helyi közélet

2012.09.14. 13:04

Folyamatosan beriaszt a riasztó

Nyíregyháza - Szerkesztőségünket olvasónk kereste fel, aki arra panaszkodott, hogy a repülő híd Kertváros felőli oldalán éjszaka folyamatosan bekapcsol a MÁV-telep riasztója.

Nyíregyháza - Szerkesztőségünket olvasónk kereste fel, aki arra panaszkodott, hogy a repülő híd Kertváros felőli oldalán éjszaka folyamatosan bekapcsol a MÁV-telep riasztója.– Borzasztóan zavaró a zaj, éjszaka és hajnalban is bekapcsol a készülék, alig lehet így pihenni – panaszolta olvasónk. A helyszínen jártunk utána mi lehet a vinnyogás oka. Egy környéken lakó úriember szerint ez már hónapok óta így megy: – Ez bizony így van, én is sokszor hallom a riasztót. Biztos be lehetne állítani rendesen is, nem tudom miért nem sikerült ezt megoldani a szakembereknek – mondja.

Diskurzusunkhoz csatlakozik egy hölgy is, aki szintén megerősíti az úr által tapasztaltakat. – Tessék csak este, vagy hajnalban kijönni! Na akkor lehet hallani. Bár, ha teljesen őszinte szeretnék lenni, ez a riasztózaj már szinte eltörpül a vonatfékek csikorgása és a dudálások mellett – sorolja.

Ahogy azt pedig egy másik, arra járó férfitól megtudjuk a zaj már a tavasz óta keseríti a helybéliek életét. – Ha jól tudom, akkor tél után szereltek fel új rendszert, ami annyira érzékeny, hogy ha egy vonat elrobog az épület mellett, beriaszt – mondja.

Türelmet kérnek

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a MÁV Zrt. kommunikációs osztályát is, ahonnan a következő tájékoztatást kaptuk: - A Vasúttársaság munkatársai megvizsgálták a telephelyen 2010 októberében kiépített rendszer riasztási naplóját, amely igazolta, hogy egy szenzor meghibásodása, azaz műszaki hiba következtében a vasúti szerelvények mozgása okozhatott téves riasztást a riasztórendszerben. A hibát az is alátámasztja, hogy két éven keresztül megfelelően működött a riasztó. A szenzorhibát már a kivitelező felé jelezte a MÁV. Tegnap ismét kértük a garanciális javítást, és intézkedtünk a probléma mihamarabbi megszüntetéséről. Addig is a környék lakóinak szíves türelmét kérjük, megértésüket köszönjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában