Helyi közélet

2012.09.19. 17:57

Jelentős összegű kártérítés a volt főszerkesztőnek

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2012. 09. 18-án kihirdetett jogerős ítéletével, kártérítés jogcímén a határozott idejű munkaviszony idejére járó teljes fizetését megítélte a törvényes kamatokkal és a perköltséggel együtt Nagy Miklósnak, a Nyíregyházi Városi Televízió korábbi főszerkesztőjének azok után, hogy munkaviszonyát a televíziót fenntartó Város-Kép Nonprofit Kft. súlyosan méltánytalan eljárása miatt kénytelen volt rendkívüli felmondással megszüntetni.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2012. 09. 18-án kihirdetett jogerős ítéletével, kártérítés jogcímén a határozott idejű munkaviszony idejére járó teljes fizetését megítélte a törvényes kamatokkal és a perköltséggel együtt Nagy Miklósnak, a Nyíregyházi Városi Televízió korábbi főszerkesztőjének azok után, hogy munkaviszonyát a televíziót fenntartó Város-Kép Nonprofit Kft. súlyosan méltánytalan eljárása miatt kénytelen volt rendkívüli felmondással megszüntetni.A Törvényszék Szalókiné dr. Szőllőssi Anna vezette tanácsa által hozott jogerős ítélet indokolásában kimondta, hogy Nagy Miklós több alkalommal nem létező munkakörbe került átirányításra, és törvénysértő módon munkáltatója nem volt hajlandó az eredeti, főszerkesztői munkakörében foglalkoztatni. Ennek az eljárásának a munkáltató semmilyen jogszerű indokát nem adta, és a Nagy Miklós számára törvényesen járó végkielégítésnél jóval alacsonyabb összeget helyezett kilátásba arra az esetre, ha Nagy Miklós közös megegyezéssel távozik a főszerkesztői székből.

Még a munkaviszony fennállása alatt Nagy Miklós műsoraiba más műsorvezetők ültek be, ezzel is kifejezve azt, hogy semmilyen módon nem számítanak munkájára.

Az eljárt bíróságok megalapozottnak ítélték meg Nagy Miklósnak azt a rendkívüli felmondását, amelyben a vele kapcsolatos méltánytalan, törvénysértő munkajogi eljárást a főszerkesztői tisztségtől való megfosztást arra vezeti vissza, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város vezetésében a választások után politikai fordulat történt.

A jelentős összegű kártérítést megállapító ítélet jogerős, azzal szemben további fellebbezésnek helye nincs - tájékoztatta portálunkat - dr. Helmeczy László ügyvéd, Nagy Miklós jogi képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában