Helyi közélet

2012.09.06. 17:19

Mentőbravúr Szakolyban

Szakoly - Születési helye: Szakoly, feltehetően ez került annak a kicsinek az anyakönyvi kivonatába, akinek születésénél négy mentőgépkocsi személyzete szorgoskodott.

Szakoly - Születési helye: Szakoly, feltehetően ez került annak a kicsinek az anyakönyvi kivonatába, akinek születésénél négy mentőgépkocsi személyzete szorgoskodott.A ritka eset körülményeiről dr. Pápai György Észak-Alföldi regionális orvos-igazgató beszélt. Elmondta:  - Valóban nemrég egy balesetben elhunyt édesanya magzatát mentették meg a kollégáim, úgy tudjuk, a kicsi szépen fejlődik, egészséges. A szerda hajnali eset nem úgy indult, mint ahogy végződött. A jelzés szerint vérzés és alhasi görcsös fájdalmak miatt hívtak mentőt egy hölgyhöz. A mentőápoló észlelte, hogy ez nem csak görcs, hanem terhességből eredő koraszülés. A kicsi a szokásostól jóval kisebb volt, 6-700 gramm, szülés után azonnal megkezdték az újraélesztést. Rádión hívták segítségül a legközelebbi egység Balkányból, a régió legmagasabb egysége mentőorvossal, aneszteziológussal Debrecenből, valamint Nyíregyházáról a koraszülött rohamkocsi. A személyzet nagyszerű csapatmunkával stabilizálta a gyermeket, keringését újraindítani, lélegeztetve szállítottuk a nyíregyházi kórház megfelelő részlegére.

A bravúros mentés miatt tehát jól látta olvasónk azt, hogy (Nyírmihálydiból indulva és Nyíregyházára tartva) Szakolyban az út mellett négy mentőgépkocsi áll. Azt sikerült még azóta megtudni, hogy a kicsi az elsődleges neurológiai vizsgálatok szerint teljesen egészséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában