Helyi közélet

2012.09.20. 09:32

Nagy Rajmund és a csoda

Érpatak - Megfordult a világ Érpatakon egy kisiskolással, Nagy Rajmund olyan ajándékot kapott, amit kiérdemelt, a társak pedig irigykedhetnek miatta.

Érpatak - Megfordult a világ Érpatakon egy kisiskolással, Nagy Rajmund olyan ajándékot kapott, amit kiérdemelt, a társak pedig irigykedhetnek miatta.A helyi szeretetszolgálat jutalmazta meg Rajmundot egy számítógéppel, mert kiemelkedő tanulmányi eredményeket mutatott fel a kisfiú. Az első kérdésre, hogy milyen meglepetés érte, ma is azt vághatja rá, hogy piros csillagot, mert ő jó tanuló. Úri Valéria elmondta: - Miután a lányom kapott egy laptopot, a régi, de még teljesen használható gépet szerettük volna nemes célra használni, így jött az ötlet, hogy ajándékozzunk meg vele valakit. A választást segítette, hogy Rajmund már tavasszal felhívta magára a figyelmet szavalataival, illetve tanulmányi eredményével, ezen túl igen ügyes barantás is, aktív, példás tagja a közösségnek. A keretet a szeretetszolgálat adta, és reméljük ez az ajándék a többi tanuló számára is vonzó példa lesz, érdemes az átlagostól jobban teljesíteni.

A Hajlika Népi Hagyományőrző Óvoda eddigi vezetője nyugdíjba vonult, de még időnként visszanéz a kicsikre. A helyét viszont be kell tölteni, és igen magasra tett mércét kell teljesíteni az utódnak. Jelenleg Hajdú Krisztina látja el ezt a feladatot, de az önkormányzat pályázatot írt ki a tisztség betöltésére. Újdonság még Érpatak életében, hogy pályázati források felhasználásával teljesen megújult a főtér, ám egyúttal a forgalmi rend is megváltozott. Akik a Nagykálló – Újfehértó bekötő út irányából érkeznek, csak jobbra haladhatnak tovább, és egy kis kört leírva lehet az iskola, teleház, önkormányzati épület felé kanyarodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában