Helyi közélet

2012.09.08. 17:21

Önfeledt nyárbúcsúztató Kisvárdán

Kisvárda - Az ősz eleji kora délutánon, szeptember 7–én –pénteken– jó kedvű élettől volt hangos Kisvárdán a Vár és környéke.

Kisvárda - Az ősz eleji kora délutánon, szeptember 7–én –pénteken– jó kedvű élettől volt hangos Kisvárdán a Vár és környéke.

– Várszínpadon immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg nyárbúcsúztatónkat, a Megoldás és a Gesztus Közhasznú Egyesület, és társszervei – mondta érdeklődésünkre Maximovits Györgyné–Ibolya, az Egyesület elnöke.

Kisvárda – A Közhasznú Egyesület meghívójának hátlapján a következőket olvastam: „A szeretet azokat a könnyeket is meglátja, amelyeket nem sírtak el, és azokat a kéréseket is meghallja, melyeket nem mertek kimondani.”

Maximovics Görgyné köszöntőjét követően, Szabó Gábor tiszteletes mondott megható szavakat, kiemelve az összetartozás, az egymásért küzdés mellett a szeretetett. Igazán akkor érthetjük meg a sérült embertársainkat, ha önmagunkat képzeljük a helyükbe. Nap, mint nap fel kell vennünk a harcot a mozgással, harcolnunk kell a beszéddal, meg kell harcolnunk az ismeretlen környezettel. Mert a közös cél összetart, – mondta többek között beszédében.

A huszonkilenc műsorszámban mintegy háromszázan léptek színpadra, s mutatták be produkciójukat. A Megoldás, valamint a Gesztus Közhasznú Egyesületek dolgozói és ellátottjai külön–külön, de közös előadásukkal is kivívták a közönség lelkes tapsát. Önmagukat adták az egyéni műsorszámukban, a táncban valamint a különböző produkciókban. Sikere volt, a szponzorok önzetlen támogatásának köszönhetően, hogy mintegy száz tombolatárgy talált új tulajdonosára a sorsolást követően. A több mint négy órás változatos programú műsorban felléptek a Kisvárdai Sérült Gyermekekért Alapítvány Napsugár Színjátszó csoportja.

A Napfény Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény tánccsoportja, Nyíregyházáról Terebesi Marianna és Magyar Dávid „B” kategóriás versenytáncosok, a Mistral Ifjúsági Sportegyesület Nyírzem COOP Mazsorett csoportjai, egyéni táncosai, az Ifjú Ligetkék Népzenei Együttes. A környező települések nyugdíjas klubjai, a dögei, a papi, az eperjeskei a kisvárdai Életet az Éveknek, a Dögei Nők Egyesülete, a vásárosnaményi Mosoly Színkör tagjai kulturális műsorukkal köszöntötték s tették még színvonalasabbá a mozgalmas nyárbúcsúztató délutánt. Minden fellépő emléklapot kapott. A csoportoknak és egyéni fellépőnek is tortával is kedveskedtek a rendezők. Befejezésül a „Megoldás Mixben” a két rendező egyesület dolgozóinak közös éneklése –a közönség is velük együtt énekelt– zárta a nyárbúcsúztatót a Várszínpadon Kisvárdán.

A megjelentek ellátásáról is gondoskodtak. Három üstben főztek babgulyást, a papi Általános Iskola konyhájának dolgozói (köszönet érte) három ezer darab töltött káposztát készítettek ez alkalomra. Ötszáz rétes –túrós, meggyes és mákos– várta az „édesszájúakat”.

Kellemes hangulatban, közös énekléssel ért véget a rendezvény, melyről élményekben gazdagodva tért haza valamennyi résztvevő.

-Vincze Péter-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában