Helyi közélet

2012.10.25. 08:06

A Jedi visszatért

<span style="font-size: small;">A Jedi lovagok egykor a remény jelképei voltak a „sötét” időkben. Örökösei annak a Tanácsnak, mely több, mint 20000 éven át védelmezte a Köztársaságot, tartotta fenn a békét a Galaxisban. Sokszor, sokféle szerepben kellett már harcolniuk a Jediknek, legendás képességeikre sokszor, sok helyen szükség volt. Vajon kedden itt, Magyarországon lépett színre egy? Tarnavölgyi Gergely jegyzete

A Jedi lovagok egykor a remény jelképei voltak a „sötét” időkben. Örökösei annak a Tanácsnak, mely több, mint 20000 éven át védelmezte a Köztársaságot, tartotta fenn a békét a Galaxisban. Sokszor, sokféle szerepben kellett már harcolniuk a Jediknek, legendás képességeikre sokszor, sok helyen szükség volt. Vajon kedden itt, Magyarországon lépett színre egy? Tarnavölgyi Gergely jegyzeteTalán a „most vagy soha” érzés keríthette hatalmába Bajnai Gordont, amikor meghozta korszakalkotó (avagy korszakváltó?) döntését. Ez saját bevallása szerint sem ment könnyen: „nehéz döntés volt visszatérni a közönség soraiból a színpadra” - kezdte október 23-i beszédét. „Az elmúlt két év keserű ébredése bebizonyította, hogy utcára kell menni a jogainkért, politizálni kell annak is, aki civil akart lenni.”

Bajnai víziója egy olyan politikai közép, mely köré össze lehet gyűjteni az Erőt, azaz a szétforgácsolt ellenzéket. Ahhoz, hogy a visszatérés ne egy egyszeri fellángolás legyen, a kormányváltás szándéka mellé egy egységes programot is hirdetni kell. Mert nem elég csak jó Jedi módjára a fénykardját meglóbálnia, majd a kezét a szavazók szeme előtt elhúzni, és azt mormolni: szavazzatok rám!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában