Helyi közélet

2012.10.26. 10:45

Állampolgári eskütétel Záhonyban

Záhony - A városban az elmúlt esztendőben 187 határon túli honfitársunk tett esküt, míg idén több ünnepi ceremónia keretében már közel 400 külhonban élő polgártársunkat köszönthették a jeles esemény alkalmából.

Záhony - A városban az elmúlt esztendőben 187 határon túli honfitársunk tett esküt, míg idén több ünnepi ceremónia keretében már közel 400 külhonban élő polgártársunkat köszönthették a jeles esemény alkalmából.Csütörtökön a városháza dísztermében tartott bensőséges hangulatú eskütételen a közeli kárpátaljai települések 75 polgára vett részt, többnyire az ifjabb generációk tagjai. Háda Imre polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy a határ két oldalán élő magyar emberek között a közös nyelv, a kultúra, a nemes és értékes tradiciók, az őseink iránt érzett tisztelet jelent erős köteléket.

A ceremónián az új állampolgárok egyenként vették át az erről tanúskodó okiratot, valamint a város ajándékát a nemzeti színű gyertyát, majd egy-egy pohár pezsgőt is elfogyasztottak új állampolgárságuk örömére.

Az ünnepelteket Révész Eszter általános iskolai tanuló és a helyi Aranyősz Népdalkör köszöntötte dalcsokorral.

Szabó Sándor

Ezek is érdekelhetik