Helyi közélet

2012.10.29. 15:34

Fehér Rózsa díj a Magyar Versmondók Egyesületének

A Magyar Versmondók Egyesülete kapta idén a Kultúraközvetítők Társaságának Fehér Rózsa díját. A díj azért is különleges, mert a Társaság tagjai titkos szavazással döntenek arról, kinek, vagy mely szervezetnek ítélik oda a szakmai elismerést.

A Magyar Versmondók Egyesülete kapta idén a Kultúraközvetítők Társaságának Fehér Rózsa díját. A díj azért is különleges, mert a Társaság tagjai titkos szavazással döntenek arról, kinek, vagy mely szervezetnek ítélik oda a szakmai elismerést.A Kultúraközvetítők Társasága húsz évvel ezelőtt alakult a kulturális élet, a közművelődés, közösségi és felsőoktatási intézmények legjobb, de kivált leginkább elkötelezett tagjaiból, akik azt vallották: a kulturális értékek megőrzése, a közönséghez való eljuttatása a legbiztosabb és legfontosabb jövőépítés. Az általuk alapított Fehér Rózsa díjat az elmúlt másfél évtizedben a művészeti élet, a közművelődés és a tágabb értelemben vett értékközvetítés legjobbjainak ítéltek oda, civil díjként. A korábbi években a díjat mások mellett Kocsis Zoltán, Mészöly Dezső, Poszler György, Hegedűs Géza, Popper Péter, a Kaláka zenekar és az Alexandra Könyvesház kapta.

Idén a Magyar Versmondók Egyesülete mellett dr. Merics Imre műgyűjtő és Nagy Bálint építész részesült az elismerésben, amely együtt jár a Kultúraközvetítők Társaságának tiszteletbeli tagságával. A Magyar Versmondók Egyesülete idén áprilisban ünnepelte fennállásának húszéves évfordulóját. Lutter Imre ügyvezető elnök kiemelte: az egyesület a szakmai műhelymunkák és a versenyek szervezése mellett évek óta a nagyobb nyilvánosság előtt végzi munkáját. Példaként említette a 14. Kaleidoszkóp VersFesztivált, amely két héttel ezelőtt ért véget és 4000 látogatóval rekord nézőszámot állított fel Nyíregyházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában