Helyi közélet

2012.10.10. 18:23

Folytatódnak a határ menti útfejlesztések Békésben és Szabolcsban

Békéscsaba, 2012. október 10., szerda (MTI) – Pályázatot írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határ menti útszakaszok fejlesztésére.

Békéscsaba, 2012. október 10., szerda (MTI) – Pályázatot írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határ menti útszakaszok fejlesztésére.Pályázat jelent meg a Békés megyei Dombegyház átkelési szakasz és a Dombegyház-országhatár közötti összekötő út építésére, valamint a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Garbolc és az országhatár közötti összekötő út kiépítésére és a mérnöki, valamit műszaki ellenőri feladatainak ellátására - tájékoztatta a NIF szerdán az MTI-t.

A Dombegyház átkelési szakasz és a Dombegyház-országhatár közötti összekötő út 8,2 kilométer hosszan épül ki, egy körforgalmi csomóponttal. A projekt várhatóan 2013 márciusában indul, és 2013 októberére elkészül. A beruházás a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. Az európai uniós támogatás mértéke 85 százalék, a hazai társfinanszírozás 15 százalék.

A Garbolc–országhatár közötti összekötő út építése során belterületi útszélesítést és megerősítést végeznek, valamint több mint 1 kilométeren új út épül. A kivitelezés 2013 év elején indul, a beruházás befejezése nyár végére várható. A fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. Az európai uniós támogatás mértéke az előző projekthez hasonlóan 85 százalék, a hazai társfinanszírozás 15 százalék - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában