Helyi közélet

2012.10.15. 15:36

Ifjúsági médiatalálkozó a fővárosban

Záhony, Budapest - Tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Diákújságírók Egyesülete (DUE) az országos ifjúsági médiatalálkozót.

Záhony, Budapest - Tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Diákújságírók Egyesülete (DUE) az országos ifjúsági médiatalálkozót.A rendezvénynek október 20-án, szombaton a Magyar Rádió Márványterme nyújt otthont. Az egész napos programban az ismert médiaszakemberek mellett Jónás Istvánnal, a Magyar Rádió vezérigazgatójával, dr. Balázs Gézával, az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszékének vezetőjével találkozhatnak a résztvevők, és a tervek szerint előadást tart Széplaki Erzsébet kiadóvezető és Aczél Petra egyetemi oktató is. Lehetőség nyílik arra is, hogy a jelenlévők megosszák egymással a diákmédiában szerzett tapasztalataikat.

A KomMentor workshop során szakértõk látják el gyakorlati tanácsokkal az ifjúsági média képviselőit. Emellett az ifjú riporterek a magukkal hozott diáklapokat, rádiómûsorokat, cikkeiket szakemberekkel véleményeztethetik, akik javaslatokat, tippeket adnak a további munkához. A program a Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum bemutatkozásával zárul. A találkozóval párhuzamosan kétnapos konferenciát rendeznek pedagógusok részére Diákmédia az internetkorszakban címmel. Az eseményen Felső-Szabolcsot a korábbi évekhez hasonlóan a záhonyi Dr. Béres József Kollégium médiakörös diákjai képviselik.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában