Helyi közélet

2012.10.02. 15:05

Jó ötlet a kaszinókba „száműzni” a nyerőgépeket?

Olvasóinkat kérdeztük: Jó ötlet a kaszinókba „száműzni” a nyerőgépeket?

Olvasóinkat kérdeztük: Jó ötlet a kaszinókba „száműzni” a nyerőgépeket?Zilahi Eszter középiskolás, mint mondja, őt nem csapta meg a játékszenvedély szele, nem is nagyon érdekli ez a téma. – Sosem játszottam még ilyen gépen, nem is gondolom úgy, hogy valaha is fogok. Semmi kivetnivalót nem találok abban, ha kitiltják a kocsmákból, vendéglőkből a nyerőgépeket.

Szabó Johanna is osztja ezt a véleményt, szerinte sincs gond az elképzeléssel. – Támogatom az ötletet, sok ember életét viszi el a szerencsejáték, így hátha kevesebben lesznek rabjai a játékautomatáknak – tette hozzá.

Veress Attiláné sem játszik, így nem is látja szívesen a vendéglőkben, presszókban a nyerőgépeket. – Rengeteg embert láttam már, ismerek, akik nyerőgépekbe ölték a pénzüket, de sosem volt szerencséjük. Nem kell, hogy több legyen belőlük, ez a kezdeményezés a szenvedélybetegek számát csökkentheti. Sem én, sem a párom nem játszunk, igazán nem is lenne miből – közölte.

Marosi Zsolt nem örül a hírnek, néha-néha szokott is játszani. – Sok helyen komoly bevétele volt egy vállalkozásnak a nyerőgépekből, a döntés miatt akár csődbe is mehet majd egy-egy vendéglátós – mondta a fiatalember.

Torkos István nem dobott még pénzt nyerőgépbe, felesleges pénzkidobásnak tartja ezt az egészet. – Támogatom, hogy szorítsák vissza a játékgépek számát, ezzel a szenvedélybetegek száma is mérséklődne – tette hozzá.

Lesku Zsolt nem tagadja, játszott már nyerőgéppel, de nem függő. – Elég az, hogy cigire költök rendszeresen. Nem bánom, ha nem lesz több gép a presszókban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában