Helyi közélet

2012.10.19. 16:53

Jubileumi ünnep az ajaki Rozmaring Óvodában

Kicsik és nagyok lelkes összefogásának köszönhetően együtt ünnepelhettük október elején az ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde ötvenedik születésnapját - írja Bókáné Takács Margit óvónő.

Kicsik és nagyok lelkes összefogásának köszönhetően együtt ünnepelhettük október elején az ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde ötvenedik születésnapját - írja Bókáné Takács Margit óvónő.Ez alkalomból kiállítás nyílt az óvoda tornaszobájában régi játékokból, egykori óvodások művészeti alkotásaiból, de kincset érő csoportnaplókat is láthattunk, mégpedig a „Vegyes csoport” naplóját 1961-62-ből, az óvodai nevelés első évéből. Az intézmény előterében régi fényképekből nyílt kiállítás töltötte el kíváncsi csodálattal a fiatalokat, és emlékeztette a régmúltra az idősebbeket.

Óvodánk mai épületének első része 1962-re készült el, és hatvan gyermeket akkoriban négy óvónő nevelt két csoportszobában, két dajka vigyázott rájuk, és hárman gondoskodtak a kicsik étkezéséről. Azóta sokat fordult a világ Ajakon is, és immár több éve bölcsődei csoportok is működnek a kezdetek óta jócskán kibővített és korszerűsödött épületben.

A nemrég felújított Kultúra Házában az intézmény régi és mai dolgozói, a meghívott vendégek, szülők ünnepi műsort láthattak október ötödikén, és rövid filmek, korabeli képek segítségével bepillantást nyerhettek az óvoda életébe is. A műsorban az óvoda volt vezetői közül Dr. Takács Lászlóné, Puskás Péterné és Ragány Istvánné idézték meg a múltat. Az ajaki viseletbe öltöztetett óvodások táncos előadása megható és mosolyra fakasztó is volt egyben. De a közönség tetszését Hasulyó Beáta és Hasulyó Roland négykezes zongorajátéka, a versmondó Gubik Lilla is elnyerte csakúgy, mint a Kiskaláris, Kaláris és a Pántlikás Hagyományőrző Csoport közös táncprodukciója. A program talán legmeghatóbb pillanata Kerekes Miklós polgármester elismerő szavai után mégis a régi és jelenlegi kollégák közös éneklése volt, körülállva a hatalmas születésnapi tortát.

Az óvoda előkertjében Kozma Péter országgyűlési képviselő, Kerekes Miklós, Ajak Nagyközség polgármestere, Rozinka Mihály, az intézmény igazgatója a gyerekek buzdításával két platánfát ültettek el, jelezve az ünnepeltekhez és ünneplőkhöz, és üzenve a jövő nemzedéknek: Nem csak voltunk, de leszünk is!

Bókáné Takács Margit, óvodapedagógus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában