Helyi közélet

2012.10.25. 08:02

Kulturális Nap Tiszavasváriban

Tiszavasvári - A Tiszavasvári Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat és a Görög Katolikus Egyházközség a Vasvári Pál Múzeummal karöltve szervezte meg 2012.október 20-án immár második alkalommal rendezvényét.

Tiszavasvári - A Tiszavasvári Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat és a Görög Katolikus Egyházközség a Vasvári Pál Múzeummal karöltve szervezte meg 2012.október 20-án immár második alkalommal rendezvényét.A programok előtt Tasi Tamás helyi parochus, görög katolikus esperes közös imádságra hívta fel az egybegyűlteket. Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár - Tiszavasvári szülötte - megnyitójában ecsetelte a magyar-ruszin együttélés ezer évét, a szabadságharcokban való közös fellépést, és bátor helytállást.

Divat a ruszin

Az egyházközség életét bemutató dokumentarista fotókból nyílt fotókiállítás Balogh Tamás a felvételeiből valamint régi ruhákból, népi emlékekből, egyházi kegytárgyakból tárlatot tekinthettek meg az érdeklődők, mely eseményt kedves szavakkal üdvözölt Kozsnyánszky János az Országos Ruszin Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese.

A rendezvényt jelenlétével megtisztelte még Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, Dr. Seszták István görög katholikus pasztorális helynök, és Dr. Fülöp Erik polgármester is. A délután folyamán Hankó Edit divat- stílus tervező divat kollekciót láthattak az érdeklődők „Divat a ruszin” címmel.

Balogh Tamás 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában