Helyi közélet

2012.10.18. 09:06

Múltidéző Idősek Napi rendezvény Penészleken

Penészlek - Klenik Sándorné Penészlek község polgármester asszonya a Rendezvényt Sütő András gondolatait idézve nyitotta meg: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi a világ nem vele kezdődött.”

Penészlek - Klenik Sándorné Penészlek község polgármester asszonya a Rendezvényt Sütő András gondolatait idézve nyitotta meg: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi a világ nem vele kezdődött.”- A mi világunk Önökkel: Apáink, Nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, melyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg.

A polgármester asszony két nemes fémhez hasonlította az Időseket, aranyhoz a szerető szívüket, az ezüsthöz pedig fehér hajukat. Megköszönte a példamutatást, az emberi értékeket, melyeket belénk csepegtettek, valamint a mindennapi munkánkhoz, az idősek példáiból merített erőt, hitet és bátorságot. Kívánsága szerint a több évtizede kiválasztott úton haladjanak tovább jó egészségben, ragyogja be életüket a két nemesfém: az arany, és az ezüst fénye.

A polgármester asszony megkérte a jelenlévőket, fogadják olyan nagy szeretettel a műsorukat, mint amilyen nagy szeretettel készültek ők is a bemutatására. Felkészítő tanáruk Hajdu Henrietta tanárnő volt és az Est műsorvezetője is. Akinek ezúton is köszönjük a gyermekek kulturális életre való nevelésért tett fáradhatatlan munkáját és köszönet Kabályné Mészáros Katalin intézményvezetőnek is, hogy lehetővé teszi a penészleki Általános Iskolás gyerekek szereplését!

A Múltidéző Est keretein belül került sor Dankó Szilvia –Penészlek szülöttje- énekesnő első klipjének, „Hazamegyek” című dal premier vetítése, hiszen már másnaptól mind a hazai, mind a nemzetközi televíziók vetítik. A klip érdekessége, hogy felvállalta benne Penészlek község szép, és kevésbé szép helyszíneit, színfoltjait.

A vetítés során felidéztük a 10 évvel ezelőtt kezdődő első fellépését, melyet Klenik Sándorné polgármester asszony konferált fel: „Reméljük, hogy egy új csillag születik”…- hangzott el akkor tőle. Ma már pontosan tudjuk, hogy egy új csillag született akkor, mert a Nóta TV számtalan adásában láthatjuk Dankó Szilvit fellépni, ezen kívül sok-sok település által szervezett rendezvényeken sztár vendég, melyre Penészlek település minden egyes lakója nagyon - nagyon büszke.

Penészlek Község Önkormányzat

Képviselő testülete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában