Helyi közélet

2012.10.02. 16:23

Újabb gázmotort helyeztek üzembe

Nyíregyháza - A Nyírségvíz Zrt. Westsik Vilmos utcán lévő I. sz. szennyvíztisztító telephelyén – a már meglévő két gázmotor mellé – európai uniós támogatással újabb gázmotort helyeztek üzembe.

Nyíregyháza - A Nyírségvíz Zrt. Westsik Vilmos utcán lévő I. sz. szennyvíztisztító telephelyén – a már meglévő két gázmotor mellé – európai uniós támogatással újabb gázmotort helyeztek üzembe.A pályázati forrás segítségével 50 százalékos támogatottságot élvező projekt célja, hogy biogázból termeljenek minél több elektromos áramot. A harmadik gázmotor beüzemelésével most már a telep energiaszükségletének 80 százaléka megújuló energiaforrásból származik.

A szennyvíztelepen termelt energia meghaladja az óránkénti 400 KiloWattot, mellyel a telepen lévő épületek, garázsok, műtárgyak fűtése, valamint a rothasztás technológiai hőigénye is biztosíthatóvá vált. Az újabb biogázmotor üzembe állításával a Nyírségvíz Zrt. éves szinten 12 millió forintot spórolhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában