Helyi közélet

2012.11.23. 12:58

A Petőfi Csarnokban vetélkednek a világnapon a záhonyi diákok

Záhony - A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén már a tizedik alkalommal hirdette meg az Országos HIV-AIDS Prevenciós Versenyét.

Záhony - A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén már a tizedik alkalommal hirdette meg az Országos HIV-AIDS Prevenciós Versenyét.A vetélkedő-sorozat első körében online feladatok vártak a középiskolások és a felnőtt kategória 3-3 fős csapataira. A megadott határidőre 60 csapat küldte el a kidolgozott feladatsorokat. A feladványok között egyebek mellett a HIV-AIDS témakörével kapcsolatos rejtvény, asszociációs, kronológikus és szövegértelmezési feladatok, a napi sajtóban megjelent aktualitások, továbbá a védekezés fontosságát bemutató prezentáció készítése szerepelt. A vetélkedőn hagyományosan részt vesznek a záhonyi Dr. Béres József Kollégium csapatai, akik idén is az élmezőnyben végeztek.

A december elsején, az AIDS Világnapján a fővárosi Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő országos döntőre a megyék legeredményesebb csapatai kaptak meghívást. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét az öt éve a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címmel elismert határvárosi intézmény Csabina Tamás (Tuzsér), Horváth Dávid (Ajak), Tancsik Róbert (Nyíregyháza) összetételű együttese képviseli a főváros fináléban.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában