Helyi közélet

2012.11.26. 13:00

December elején érkezhet meg az ösztöndíj

Nagykálló - A minisztériumi átszervezések okozzák a csúszást.

Nagykálló - A minisztériumi átszervezések okozzák a csúszást.Bihari Józsefné gyermeke a nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium tanulója, ám a mai napig nem kapták még a gyerek részére megállapított ösztöndíjat. – A 2011-12-es tanév második félévi „Útravaló” ösztöndíja még mindig nem érkezett meg. Próbáltam telefonon érdeklődni, de nem sikerült az önkormányzattal beszélnem – panaszolta a nagykállói hölgy. Lapunk megkereste Juhász Zoltán polgármestert, aki elmondta, hogy rajtuk kívül álló okokra vezethető vissza a csúszás: a minisztériumok közötti feladatátszervezés miatt nem kapták még meg az érintettek az ösztöndíjukat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint „az Útravaló-MACIKA Ösztöndíjprogram esélyegyenlőségi alprogramjának a 2011-2012-es tanév második félévére vonatkozó ösztöndíjainak kifizetését a 2012-es évi költségvetési forrás terhére tervezték meg. A támogatások kifizetése a minisztériumi átszervezések következtében késésben van”. A közleményből kiderül, hogy az átszervezések hangsúlyosan érintették a társadalmi felzárkózás területét, a szakmai feladatokat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból az Emberi Erőforrások Minisztériumába helyezték át, míg a támogatáskezelői feladatokat a Wekerle Sándor Alapkezelőtől az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz helyezték át. „Az elmaradt támogatások rendezésére várhatóan december elején kerül sor” – olvasható a minisztérium honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában