Helyi közélet

2012.11.18. 10:54

Elhunyt szeretteik emlékére emeltettek haranglábat Szamoskéren

Szamoskér - A szamoskéri önkormányzat temető felújítására, rendbetételére nyert pályázatból 4 stádiumban szeretné megvalósítani a temetkezési helyének, környezetének helyreállítását.

Szamoskér - A szamoskéri önkormányzat temető felújítására, rendbetételére nyert pályázatból 4 stádiumban szeretné megvalósítani a temetkezési helyének, környezetének helyreállítását.– Sikerült a temetőt térköveztetnünk, környezetét szebbé tennünk, urnafalat kialakítanunk. Mindenszentek alkalmával Lucskiné Krokavecz Márta református lelkész istentiszteletet tartott a temetőben, ahol átadtuk a helyi temetőben a szamoskéri lélekharangot. A harangot Bán Lászlóné Etel néni adományozta a korábbi években elhunyt férje, Bán László egykori református gondnok emlékére – mondta el Soós Endre, Szamoskér alpolgármestere.

A harangot egyébként Lengyelországban öntötték, Farkas Titusz harangöntő- és szerelő mester koordinálásával. A haranglábat viszont Rápolty Gyula, túricsei asztalosmester műhelyében készítették el a mesterek. A településbeliek még nem fejezték be a kialakítási munkálatokat: az elkövetkező terveikből palánkkapu készül.

Széles Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában