Helyi közélet

2012.11.16. 16:47

Ivóvízminőség-javító program kezdődött négy szabolcsi településen

Nyíregyháza, 2012. november 16., péntek (MTI) - Elkezdődtek az ivóvíz-minőség javító program kivitelezési munkálatai négy felső-szabolcsi településen; a csaknem 200 millió forint értékű, nagyrészt uniós támogatású beruházás várhatóan 2014 márciusára fejeződik be - tájékoztatta a projekt kommunikációjáért felelős társaság pénteken az MTI-t.

Nyíregyháza, 2012. november 16., péntek (MTI) - Elkezdődtek az ivóvíz-minőség javító program kivitelezési munkálatai négy felső-szabolcsi településen; a csaknem 200 millió forint értékű, nagyrészt uniós támogatású beruházás várhatóan 2014 márciusára fejeződik be - tájékoztatta a projekt kommunikációjáért felelős társaság pénteken az MTI-t.Beszterecen, Kemecsén, Tiszarádon és Vasmegyeren jelentősen javul az ivóvíz minősége a víztisztítási technológia és az ivóvízhálózat fejlesztéseinek végrehajtásával. A négy településen hálózatrekonstrukciós munkálatok kezdődnek.

A közúti terhelésnek kitett szakaszokon beépített acélcsöveket műanyagra cserélik, az üzembiztonság javítása érdekében pedig több helyen elvégzik a tolózáraknák teljes rekonstrukcióját is.

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázati kiírásán a projektgazda a Közösen a tiszta vízért Beszterec-Kemecse-Tiszarád-Vasmegyer Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás több mint 174 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el, ami 88 százalékos támogatási intenzitást jelent. A fennmaradó részt önerőből biztosítják a települések.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nem ez az egyetlen, az ivóvíz minőségének javítása érdekében elindított beruházás: tizenhárom, Mátészalka környéki szatmári településen összesen 843 millió forintot fordítanak erre a célra. Az Első Szatmári Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás településeit ellátó öt vízműnél a víz minőségét javító, valamint a vízellátás biztonságát szolgáló irányítástechnikai fejlesztés, illetve hálózatrekonstrukció valósul meg.

Az Észak-alföldi régiót érintő ivóvízminőség-javító program első beruházási ütemének kerete közel 6 milliárd forintot tartalmazott. A projektben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tizennyolc települése és két vízmű volt érintett 2 milliárd forintos beruházási értékkel. A program második ütemében a megyében négy ivóvízminőség-javító önkormányzati társulás jött létre, amelyek a közel 4 milliárd forintos beruházási összköltségből mintegy 3,3 milliárdos támogatást nyertek el 2011 első felében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában