Helyi közélet

2012.11.08. 10:01

Közmunka: megújulhat a hivatal fűtési rendszere

Gégény - A község önkormányzata a „Startmunka program” keretében idén 15.066.681 forint támogatásból 33 fő regisztrált álláskeresőt foglalkoztat napi 8 órában.

Gégény - A község önkormányzata a „Startmunka program” keretében idén 15.066.681 forint támogatásból 33 fő regisztrált álláskeresőt foglalkoztat napi 8 órában.A közmunkaprogram révén összesen 2000 betonelemet (járdalap, ároklap) gyártott le öt férfi alkalmazott. Ezekből a belvízelvezetők és az úthálózat felújítását, javítását oldották meg.

– Hat hónap alatt kilenc segédmunkás és egy szakmunkás foglalkoztatásával valósul meg a belvízelvezető rendszerek rendbetétele. A kivezető csatornák földmedrűek, eliszapolódottak, növényzettel benőttek, ezért szükségessé vált egy betonmeder kialakítása – tájékoztatott az önkormányzat. A közúthálózat javítása 14 fő foglalkoztatásával valósítjuk meg. Az elvégzendő feladatok között szerepel az önkormányzati kezelésű úthálózat javítása, karbantartása, környezetének rendbetétele, illetve az útpálya melletti útszél és árkok karbantartása.

Bio és megújuló energiafelhasználás során várhatóan a polgármesteri hivatal alternatív fűtési rendszerének kiépítésére is sor kerülhet a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában