Helyi közélet

2012.11.12. 18:21

Megalakult az új képviselő-testület Tiszavasváriban

Tiszavasvári - Az október 28-ai időközi önkormányzati választást követően, jobbikos többséggel alakult meg november 12-én Tiszavasváriban a képviselő-testület.

Tiszavasvári - Az október 28-ai időközi önkormányzati választást követően, jobbikos többséggel alakult meg november 12-én Tiszavasváriban a képviselő-testület.A 12 fős grémiumba 7-en a Jobbik Magyarországért Mozgalom színeiben jutottak be, ezért 2010-hez hasonlóan ismét a nemzeti radikális párt tudhatja magáénak a minősített többséget. A Jobbik bejutói: Dr. Fülöp Erik polgármester mellett, Cselényi Judit, Kovácsné Nagy Julianna, Mészáros Lászlóné, Sipos Ibolya, Szabó Krisztián, illetve Szabó Zoltánné képviselők. A Tiszavasváriért Közéleti Egyesülettől bekerültek: Balázsi Csilla, Ráduly Zsolt és Szőke Zoltán. A MSZP részéről Tündik András jutott be. Egy független jelölt, Balogh Sándor is képviselővé avanzsált.

A november 12-ei képviselő-testület alakuló ülése a Himnusz eléneklésével kezdődött. Ezt követően Tündik András korelnök köszöntötte az új testület tagjait, a meghívott vendégeket, majd pedig megnyitotta az alakuló ülést. Ezután Dr. Fülöp Erik, Tiszavasvári újraválasztott polgármester vette át a szót, aki szintén üdvözlő hangon szólt a jelenlévőkhöz, és gratulált a megválasztott önkormányzati képviselőknek. A polgármesteri- és a képviselői eskütételeket követően az érintettek átvették megbízóleveleiket.

Tiszavasvári alpolgármesterének Sipos Ibolyát (Jobbik) választotta meg a képviselő-testület 8 igen szavazattal, 4 nem szavazat ellenében.

Szentmihályi András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában